BiH: Uhapšeno troje Kineza

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo godine lišili su slobode L. Z. (1993. ), L. S. (1974. ) i H. X. (1998. ) državljane Narodne Republike Kine i Y. W. G. (1982. ), državljanina Malezije.

Bosna i Hercegovina 30.04.2018 | 16:22
BiH: Uhapšeno troje Kineza
Oni su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali ući u Bosnu i Hercegovinu s falsifikovanim pasošima Republike Koreje koje je potraživao Interpol.

Pregledom ličnog prtljaga nađeni su originalni dokumenti na osnovu kojih je utvrđen njihov identitet. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Beograda.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "falsifikovanje isprave“, uz izvještaj o krivičnom djelu predati su tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. Falsifikovani  dokumenti su privremeno oduzeti.

Službenici JGP Zvornik lišili su slobode Đ. R. (1956.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Kontrolisan je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj i predat nadležnom organu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar