Iz nekih razloga Hrvati vole srpske narodnjake

Analitičar Goran Vojković piše za Indeks da je najava da će se u Zagrebu pojaviti prvi radio koji će puštati „cajke“, ili ono što se u Srbiji zove „novokomponovana muzika", a po umetničkoj vrednosti, kako kaže, uglavnom predstavlja muzičko smeće - prouzrokovala je veliki broj komentara.

Informacione tehnologije 30.04.2018 | 13:39
Iz nekih razloga Hrvati vole srpske narodnjake
Ističe da se ta muzika, koju „karakterišu pevačice i pokoji pevač specificnog izgleda i cesto slaba glasa, ritam mašina i tanki stihovi ljubavnih tema“, u Hrvatskoj sluša više nego ikada.

 Ako je išta iz Srbije uspelo da osvoji Hrvatsku, to je, kako je naveo, muzika.

„Onome koji misli ovo pokrenuti, svaka čast i čestitamo, jer razotkrio je još jedan segment u kojem su Hrvati maksimalno dvolični“, piše Vojković.

U javnosti se, kako naglašava, dobro pazi da slučajno ne upadne koja srpska reč ili da neko ne kaže maj umesto svibanj, a kada dođu noć i alkohol peva se i igra na melos s druge strane Drine.

Zanimljivo, uglavnom se ne sluša ono što u Srbiji vredi, a imaju zaista kvalitetnih muzičara, naveo je Vojković, dodavši da se sluša „baš zadnji šund“.

„Sa onim što se 1990-tih slušalo polutajno, pa onda po klubovima na periferijama gradova, pa onda po centrima, a sada će izgleda i na radiju– do rata smo se doslovno sprdali“, naveo je u autorskom tekstu Vojković.

Ne sumnjamo da to neće biti izvrsno slušano, ističe Vojković koji dalje piše da će biti i onih kojima to smeta.

„No, jednostavno je, ako vam srpski narodnjaci na nekom zagrebačkom radiju smetaju, nemojte okrenuti tu stanicu. Niko vas apsolutno ne obavezuje da ih slušate, a šta slušaju drugi, nije vaš problem“, zaključuje Vojković.

RTS
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Banshee

01.05.2018 09:17

Ustasluk, iza Tompsona, najradije sluša ove srpske pjevaljke, i više od samih Srba. Mislim da Ceca ima više obozavatelja kod Hrvata nego Srba. Ne ide braćo Hrvati! Uzalud pokušavate postati Europljani. Niste, i nikad nećete biti. Na Balkanu ste, pomirite se sa tim! U suštini, isto smo smece svi za Europu. S tim da Europa tolerira vašu mržnju i fasizam koga još propagirate. A glavna okupacija vam je mržnja prema Srbima. Jadni ste.

ODGOVORITE
Name

Joja

01.05.2018 09:38

Ne treba generalizovati. Svaki pojedinac je odgovoran za svoje postupke.