Poketino: Radim u Totenhemu kao da ću ostati ovdje do kraja!

„Totenhemu treba još vremena, samnom ili sa nekim drugim, ali najvažnija stvar je da nastavi da se razvija filozofija koja je fantastična za ovaj klub“, rekao je Poketino.

Fudbal 30.04.2018 | 18:15
Poketino: Radim u Totenhemu kao da ću ostati ovdje do kraja!
Maurisio Poketino očigledno nema nameru da napušta projekat u kojem je ostavio vrlo duboke korene i na čijem razvoju namerava da radi u narednom periodu.

Totenhem je jedan od najstabilnijih engleskih klubova u proteklih nekoliko godina, ali još uvek ne uspeva da se ozbiljno da se upusti u borbu za najvažniji trofej, a to je šampionska titula.

„Totenhemu treba još vremena, samnom ili sa nekim drugim, ali najvažnija stvar je da nastavi da se razvija filozofija koja je fantastična za ovaj klub“, rekao je Poketino.

Nakon eliminacije u FA kupu Poketinove izjave su protumačene kao poruka čelnicima kluba da želi da nastavi da radi u klubu.

„To nije poruka koju sam poslao nekome, samo objašnjenje u kontestu koliko je projekat jak i koliko verujemo u njega. Klub ne može da se ponaša drugačije, mislim da je potrebno da nastaviti sa projektom, nastaviti u ovom pravcu, pokušavajući da postigne stvari koje želi. Ali to nije bila poruka nekome. Rekao sam ono što sam osećao u tom trenutku“, rekao je Argentinac.

Profesinalni pristup se podrazumeva u svakoj sredini.

„Ja radim i radiću na svakom odvojenom projektu, u svakom klubu, kako da ću u njemu biti do kraja života. Jedina stvar koju želim da objasnim jeste da je klub u pravom smeru i da mu treba vremena da počne da osvaja. Posle tri ili četiri godine sada smo u mogućnosti da se takmičimo sa klubovima kao što su Junajted, Siti, Čelsi ili Liverpul, ali imamo još dosta posla da uradimo“.

Totenhem je jedinstven po svom sistemu funkcionisanja.

„Mislim da je ovo jedan uzbudljiv projekat, drugačiji neko u drugom klub, ali imam još tri godine ugovora i jasno je kakva je odluka. Oduvek sam govorio da je fudbal sadašnjost. Odluke donosi gazda kluba, moj šef Danijel Levi“.

Totenhem se od drugih engleskih „teškaša“ razlikuje i po tome što mu osnovnu snagu čine domaći igrači.

„Od prvog dana kada sam stigao u Englesku ljudi su mi rekli da trebamo da sačuvamo svoju imovinu, naše mlade engleske igrače. Moramo da im damo veru, naučimo i edukujemo“, zaključio je Poketino.

Pevci u obezbedili učešće u Ligi šampiona, a do kraja sezone će pokušati da ostavi što bolji utisak i dodatno oraspoloži svoje navijače.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar