Teško, baš teško, ali...

Juve hoće Sergeja u paketu od 100. 000. 000 sa trenerom! Bjankoneri se zelenom svetlu od igrača pre nego što počnu da lome Lotita.

Fudbal 29.04.2018 | 00:00
Teško, baš teško, ali...
Već dve godine je Sergej Milinković Savić tiha patnja Masimilijana Alegrija u Juventusu, a na kraju biAlegri mogao da ode pre nego što Srbin dođe u Torino.

Pozicije Maksa Alegrija u Juventusu su poljuljane pose još jednog neuspeha u Ligi šampiona, a gubitak titule bi mogao da dovede do totalnog raskola. A anketi lokalnog Tutosporta koji se može smatrati klupskim glasilom, većina navijača Juventusa želi da vidi leđa Alegriju na kraju sezone. I u upravi ima mišljenja da je došlo do zasićenja i da Alegri posle dva izgubljena finala Lige šampiona ne može da uradi više. U prevodu, ciklus je završen.

Ako ode Alegri, Juve već ima listu potencijalnih kandidata da ga zamene. A prvi među njima je SimoneInzagi koji je u Laciju od iznuđenog rešenja postao jedan od najtalentovanijih trenera Italije. Radi sjajan posao u Laciju i izgleda da je ubedio čak i Juventus da je materijal za najveći italijanski klub. Ako Alegriode, Juve će prvo krenuti po Inzagija. Ali tu su u i drugi kandidati poput Masima Karere iz Spartaka,Roberta Manćinija iz Zenita, Didijea Dešana iz Francuske, a pominje se čak i povratak Antonija Kontea. Ipak, Inzagi je prva opcija.

Pre nego što se raspetlja situacija oko trenera, Juventus će krenuti u operaciju dovođenja najvećeg letnjeg pojačanja - Sergeja Milinković Savića. Iako se pominje i povratak Pogbe, u Juventusu su uvereni da je sveža krv bolja od podgrejanog jela i više su za opciju da debelo plate Srbina nego da Francuza vrate iz Mančester Junajteda po jefitnijoj ceni od one za koju su ga prodali.

Upravo je Alegri mesecima insistirao na dovođenju Milinković Savića, ali u klubu prvo nisu verovali u njegovu procenu, a onda su oklevali i nudili malo para dok cena Srbina nije skočila do nebesa. Sada jeMilinković Savić jedan od najtraženijih igrača na planeti, žele ga Mančester Junajted, PSŽ, a pominju se i Mančester Siti i Real Madrid. Lacio je svestan kakav dragulj ima u rukama i procenjuje Srbina na 150.000.000 evra. Mada bi verovatno pristao i na ponudu od 100.000.000 evra.

Upravo toliki novac će Juve morati da spremi za otvaranje pregovora. Mogućnost da Sergejevimstopama krene i Inzagi bi verovatno uticala na želju mladog asa da prihvati ponudu iz Torina. Ipak, Juventusu će mnogo teži zadatak biti da se dogovori sa Lacijem. Gazda Lotito mrzi Juventus i oni su poslednji klub kojem bi prodao Sergeja...

Teško, jako teško će Juventus do Milinković Savića, ali još ne odustaje. Upostavili su kontakte saMatejom Kežmanom, agentom sjajnog veziste i nadaju se da će preko tog kanala uspeti da poprave pregovračke pozicije. Treba im zeleno svetlo od Sergeja da počenu da slamaju Lotita...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar