Neviđena scena: Kako se čuva Kim

Kim je po prelasku granice u demilitarizovanoj zoni izjavio da mu srce "sve vreme udara kao ludo"

Svijet 27.04.2018 | 09:14
Neviđena scena: Kako se čuva Kim
Lider Severne Koreje Kim Džong Un i lider Južne Koreje Mun Džae In rukovali su se na granici. Ovaj sastanak ostaće upamćen u istoriji kao jedan od najvećih koraka ka miru. Ipak, jedna neviđena scena obeležila je njihov susret.

Naime, kada je Kim Džong Un dolazio na sastanak sve oči su bile uprte u njegovo obezbeđenje koje je sve vreme trčalo jednakim korakom pored njegovog automobila.Kim je po prelasku granice u demilitarizovanoj zoni izjavio da mu srce "sve vreme udara kao ludo", prenose svetske agencije.

Publika je potom sa iznenađenjem gledala kako Kim Džong Un poziva južnokorejskog lidera da nakratko kroči u Severnu Koreju, što je on i učinio, nakon čega su se zajedno vratili u Južnu. Inače, sve vreme su se držali za ruke.BBC ističe da je to očigledno bio momenat koji nije bio predviđen planom i programom događaja.

Ovo je prvi samit dve strane posle više od 10 godina, a tek treći za 65 godina od kraja Korejskog rata.

Počasna garda Južne Koreje će ispratiti lidere na ceremoniju prijema u hotel u Panmundžomu gde će samit biti održan, rekao je novinarima šef kabineta južnokorejskog predsednika Im Džong Seok, prenosi Rojters.


(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Boki

27.04.2018 10:08

Isto to se desava i u rs u.

ODGOVORITE
Name

karindžanje

27.04.2018 11:04

Le Mi Do Dik prešao na Vracama u zonu Federacije BIH i sve vrijeme se držao za ruke sa Bakirom Izmetbegovićem.Oni su izjavili da ih sve vrijeme susreta boli ona stvar za narod.

ODGOVORITE
Name

dr

27.04.2018 11:18

Nece se ovo svidjeti Americi. Nije njima cilj mir da bude!!!

ODGOVORITE
Name

Svedska

27.04.2018 19:25

Potpuno si u pravu,nije u interesu USA da se dvije Koreje ujedine,jer Amer mora onda vojno napustiti Juznu Koreju.