"Turniri su interesantniji kada igraju Rodžer i Rafa!"

Švajcarski teniser Sten Vavrinka pričao je za "Le Temps" o svom fizičkom stanju, kao i o trenutnom stanju tenisa.

Tenis 22.04.2018 | 22:15
"Turniri su interesantniji kada igraju Rodžer i Rafa!"
Vavrinka se još uvek oporavlja od operacije kolena, a tokom godine je imao i neuspeli povratak na teren.

"Ne žalim što sam se vratio. Sa medicinske strane bilo je važno da vidim kako će moje koleno reagovati u pravoj situaciji. To je razlog zbog kojeg sam igrao turnire tri nedelje, ali nažalost sa ovakvom povredom i operacijom potrebno je mnogo vremena", rekao je Vavrinka.

Švajcarski teniser trenutno zauzima 21. mesto ATP rang liste, a poslednji turnir odigrao je u februaru, u Marseju, kada je morao da preda Iliji Ivaški.

"Ritam koji sam imao 15 godina se kompletno poremetio. Dani su mi puni treninga i fizioterapije, i jako su mentalno iscrpljujući", rekao je Vavrinka.

'Stan the Man' osvrnuo se na trenutno stanje tenise i neprikosnovenst Federera i Nadala.

"Srećom Rodžer i Rafa su doneli vitalnost turu, jer je sezona, izuzimaći Australijan open i Roterdam, bila pomalo bleda", izjavio je Švajcarac i dodao:

"Tenis mora jođ da se razvije, ali ništa nije zagarantovano. Turniri su interesantniji kada igraju Rodžer i Rafa. Kada sam gledao Rodžera na Australijan openu video sam da je njegov nivo tenisa mnogo veći nego kod ostalih, i to me je impresioniralo. On i Rafa sve rade bolje", zaključio je Vavrinka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar