Vengerovih 11...

I 11 onih koji bi svaki navijač Arsenala rado da zaboravi. . .

Fudbal 23.04.2018 | 16:00
Vengerovih 11...
Dani su ovo u kojima se fudbalski svet na neki način "oprašta" od Arsena Vengera... Nakupilo se na tone negativnih komentara na račun iskusnog stručnjaka poslednjih godina, posebno su kritičari bili aktivni od prošlog proleća, kada je Profesor po prvi put ostao bez Lige šampiona, ali otkako je danas klub zvanično saopštio da Francuz na kraju sezone odlazi, čak i onim najžešćim kritičarima pomalo je zastala knedla u grlu. Nije svejedno... To su 22 duge godine i verovatno poslednja brana vremena za kojim fudbalski romantici žale.

U moru brojki, analiza, retrospektiva, UEFA je došla na ideju da Arsena "isprati" tako što će sastaviti idealnih 11 za vreme njegovog boravka u Londonu. Mnogi su prihvatili "nadmetanje", krenuli u kreiranje ekipa, ali nije bilo previše razlika. Kostur tima dobro znan, eventuano poneka razlika na beku ili u srcu sredine terena. Žilberto Silva ili Emanuel Peti. Eventualno Fabregas... 

Mi vam predstavljamo idealnih 11 za koje se odlučila UEFA u formaciji 4-4-2, ili 4-2-2-2. Na golu Dejvid Simen; u zadnjoj liniji Loran, Sol Kembel, Toni Adams i Ešli Kol; u sredini Roberr Pires, Žilberto Silva, Patrik Vijeira, Fredi Ljungberg; i u navali a ko drugi do Denis Bergkamp i Tjeri Anri. 

Klupa bi mogla ovako da izgleda: Golman Leman, Ture, Fabregas, Overmars, Ozil, Jan Rajt, Kanu. 

Englezi su se naravno potrudili da ovu priču upotpune. Tabloidima je tako mnogo zanimljivije bilo da izaberu najgorih 11. I mi vam prenosimo jedan od njihovih izbora. Formacija 4-3-3: Ričard Rajt, Oleg Lužnji, Igors Stepanovs, Sebastijan Skilaći, Andre Santos, Amauri Bišof, Kim Kalstrom, Junići Inamoto, Kristofer Vre, Jaja Sanogo i Frensis Džefers. 

Sećate ih se?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar