Koliko će koštati Luka Jović?

Ajntraht ima opciju da pozajmicu mladog srpskog napadača pretvori u permanentni transfer.  Bild otkrio pravu cenu Luke Jovića! Zvezdi ide pet odsto. . .  Kakav posao Ajntrahta!

Fudbal 22.04.2018 | 21:00
Koliko će koštati Luka Jović?
Luka Jović stigao je u Benfiku sa tek navršenih 18 godina, što je bilo prerano da bi u tako velikom i ambicioznom klubu izborio status prvotimca.

Shvatili su to i on i "orlovi", pa je letos, posle sezone u "B" timu Benfike, prosleđen Ajntrahtu na dvogodišnju pozajmicu.

Nekadašnji talenat Crvene zvezde, mladi reprezentativac Srbije, sjajno se snašao u tom bundesligašu. Dao je devet golova na 18 nastupa u Bundes ligi (za samo 722 minuta), od toga šest u prolećnom delu sezone.

Sada je pitanje ne da li će, već za koliko novca će Ajntraht uspeti da ga trajno veže za sebe.

Time se bave mediji i u Portugalu i u Nemačkoj, a cifre kojima špekulišu se bitno razlikuju.

Portugalci navode da klauzula glasi na 12 miliona evra, dok "Bild" piše da klub iz Frankfurta ima opciju kupovine za samo šest miliona, što bi bila ozbiljna "krađa".

Jović će u poslednja četiri kola Bundes lige pokušati da pomogne Ajntrahtu da se plasira u Evropu, a nakon toga ostaje da se vidi hoće li ga selektor Mladen Krstajić pozvati na pripreme uoči Svetskog prvenstva u Rusiji.

Nema te tajne u nemačkom fudalu koju ne može da otkrij Bild... Tako su vrlo brzo odgonetnuli i pravu cenu Luke Jovića.

Dok su portugalski i ostatak nemačkih medija, prethodnih nedelja pisali da otkupna klauzula Luke Jovićaiznosi 12.000.000 evra, Bild danas donosi ekskluzivno saznanje da Ajntraht na kraju sezone može da otkupi srpskog golgetera za 6.000.000 evra od Benfike. A kada Bild ima ekskluzivu u Nemačkoj, to se obično ispostavi kao tačno... Ova cifra se poklapa i sa saznanjima do kojih je došao MOZZART Sport preko svojih izvora.

Ovo i nije baš dobra vest za Crvenu zvezdu koja se nadala novcu od Jovićevog transfera iz Benfike u Ajntraht. Zvezdi prema fondu solidarnosti pripada pet odsto od narednog Jovićevog transfera i u ovom slučaju je to 300.000 evra. Dakle, duplo manje od onoga što se očekivalo s obzirom  na obeštećenje od 12.000.000 evra koje se pominjalo...

Ajntraht je letos doveo Jovića na dvogodišnju pozajmicu za koju je Benfiki do sada platio 100.000 evra i tada je dogovorena fiksna otkupna klauzula od 6.000.000 evra. Podsetimo, Benfika je za dovođenjeLuke Jovića platila 6.500.0000 evra od čega su 2.000.000 evra pripala Crvenoj zvezdi, a ostatak trećim licima u člijem vlasništvu je bio Lukin ugovor.

Posle ne baš dobre Jovićeve adaptacija na karijeru u Lisabonu, u Benfiki su letos očigledno procenili da im je bitno da izvuku veći deo uloženog novca u Jovićevu kupovinu i zato su postavili otkupnu cenu od 6.000.000 evra. Izgleda da su ga otpisali i da su se prešli...

Ajntraht je napravio jedan od klupskih poslova decenije sa pozajmicomJovića. I ne postavlja se pitanje o otkupu ugovora...

„Dobar ulov za male pare. Naravno da smo se letos dogovorili o otkupnoj klauzuli i naravno da će to klub uraditi već ovog leta. Ako nastavi ovako, Luka će jednog dana koštati baš mnogo novca“, rekao je najzaslužniji za Lukinu eksploziju, Ajntrahtov trener Niko Kovač.

Ajntraht je napravio sjajan posao sa Jovićem. Već sada Srbin vredi duplo više u odnosu na svoju otkupnu cenu i klub iz Frankfurta može da zaradi na njemu. Ali vrlo je verovatnije da će pokušati da ga zadrže i da će mu cena još rasti igrama u dresu Crenih orlova. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar