LŠ: Partizan potopljen u Moskvi za 12. poraz!

Partizan je u 12. kolu Lige šampiona u Moskvi izgubio od velikog favorita Dinama sa 16:4 i tako doživeo 12. poraz u takmičenju.  Partizan na "minus 12" u Moskvi! Crno-beli vaterpolisti izgubili na gostovanju Dinamu.

Ostali sportovi 19.04.2018 | 10:15
LŠ: Partizan potopljen u Moskvi za 12. poraz!
Crno-beli, fizički i emotivno ispražnjeni posle važne pobede nad Crvenom zvezdom u Superligi, su koliko-toliko držali korak do sredine druge četvrtine, kada su zaostajali tri gola (5:2).

Ruski tim je potom serijom od 8:0 izgradio prednost od 13:2 i osigurao pobedu.

Crno-beli nisu uspeli da ponove partiju iz duela sa ruskim timom u Beogradu, kada su skoro do kraja bili u igri bar za bod (Dinamo je tada slavio sa 14:10). Moskovljani su još jednom potvrdili da spadaju u krug kandidata za evropsku titulu.

Partizan je umesto prvog trenera Stefana Ćirića, koji je u prošlom kolu protiv Olimpijakosa dobio crveni karton, sa klupe vodio njegov pomoćnik Aleksandar Nikolić.

Golove za Partizan dali su Aksentijević, F. Janković, M. Janković i Manojlović, Među najefikasnijima u Dinamu bio je bivši golgeter Partizana Gavril Subotić sa četiri gola. Duško Pijetlović je postigao jedan i izborio dosta isključenja, dok se Nikola Rađen nije upisao u strelce.

Ubedljiv poraz Partizana u Moskvi.

Nekoliko dana nakon trijumfa u "večitom derbiju", šampion Srbije izgubio je na gostovanju Dinamu, za koji igraju tri srpska internacionalca i bivša igrača crno-belih. Gavril Subotić postigao je četiri gola, Duško Pijetlović jedan, a Nikola Rađen nijedan u trijumfu protiv svog nekadašnjeg kluba:

Dinamo - Partizan 16:4 (3:0, 4:2, 5:0, 4:2)

S obzirom na to da je trener crno-belih Stefan Ćirić isključen u prošlom kolu, ekipu je umesto njega u Moskvi vodio Aleksandar Nikolić, a golove za srpskog predstavnika postigli su Aksentijević, F. Janković, M. Janković i Manojlović.

Crno-beli dočekuju završnicu najjačeg takmičenja sa skorom 0-12, dok je Dinamo i u ovom meču potvrdio da mu ambicije sežu daleko. Posle 12. kola, ruski klub zauzima treće mesto na tabeli i deli ga sa Jugom iz Dubrovnika.

Dinamo – Partizan 16:4 (3:0, 4:2, 5:0, 4:2)

Bazen u Moskvi. Sudije: Sidel (Nemačka), Manea (Rumunija). Isključenja: Dinamo 4, Partizan 12. Peterci: Dinamo 3 (3).

Dinamo: Kostrov, Lazarev, Kopcev, Subotić 4, Latipov, Pijetlović 1, Bičkov 4, Nagaev 2, Radjen, Holod 4, Lisunov 1, Šepelev, Ivanov. Trener: Zakirov.

Partizan: Rističević, Kasum, F. Janković 1, Lukić, Lazić, Vučinić, M. Janković 1, Andrejević, Manojlović 1, Barać, Radonjić, Aksentijević 1, Belopavlović. Trener: Nikolić.

Rezultati 12. kola

Grupa A

OSC - Barseloneta 6:8
Jug - Hanover 14:9
Dinamo Moskva - Partizan 16:4
Olimpijakos - Breša 13:6

Tabela: Olimpijakos 31, Barseloneta 27, Dinamo 22, Jug 22, Breša 20, Hanover 9, OSC 7, Partizan bez bodova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar