Nole priznao grešku i ponovio: Privremeno s Vajdom!

"Za sada je sve super, nadam se da ćemo nastaviti u dobrom pravcu", rekao je srpski teniser.

Tenis 20.04.2018 | 12:30
Nole priznao grešku i ponovio: Privremeno s Vajdom!
Nedaleko od stana u kom živi, posle brze i efikasne pobede nad Dušanom Lajovićem, a pred duel 2. kola Mastersa u Monte Karlu sa Bornom Ćorićem, jedan od najboljih tenisera svih vremena priznao je javno da nije doneo dobru odluku kada je odbio da, kako je tada rekao, seče svoje telo.

"Trebalo je odmah da se operišem", vratio se Novak Đoković na leto 2017. i trenutak kada je hronične bolove u laktu desne ruke odlučio da pobedi šestomesečnim mirovanjem.

Kada se u januaru ove godine vratio na teren, sa rukavom na desnoj ruci, Đoković je ne toliko ubedljivom igrom savladao prva tri rivala na Australijan openu, a onda doživeo poraz u tri seta od Hjeon Čunga u četvrtfinalu usled kog je odlučio da, ipak, hirurškim putem pobedi probleme koji su neretko dovodili i do prekida karijere.

"Na nesreću, sezona je već bila u punom zamahu i to je nezgodan deo cele priče. Interencija je bila odrađena na dobar način, počeo sam da igrač posle pet nedelja što je fenomenalno", pomenuo je Đoković operaciju koju je krajem januara obavio u Švajcarskoj.

Njegovi prvi izlasci na teren potom nisu doneli pozitivne znake, mada problemi nisu bili vezani za bolove i samu povredu, već nespremnost i loše odnose sa dvojicom novih trenera - Andreom Agasijem i Radekom Štepanekom.

"Nisam bio spreman za turnire, ni fizički, niti sam imao igru. Zato sam psihološki teško podneo Indijan Vels i Majami. Znao sam da mogu da igram bolje, ali nisam bio spreman", rekao je Đoković, koji se potom rastao sa obojicom, otišao na odmor i vratio napornim treninzima u Marbelji.

Tamo, na oduševljenje brojnih njegovih navijača, pridružio mu se dugogodišnji trener Marjan Vajda.

Šta se u međuvremenu promenilo, upitan je.

"Prvo, više ne osećam bol", naglasio je Đoković, koji je u prethodnih devet meseci odigrao samo osam mečeva.

"Drugo, Marjan mi je doneo mnogo pozitivnih emocija. On me odlično poznaje, za ovih deset dana smo uradili dosta dobrih stvari. Uveren sam da sam sada fizički u boljoj formi nego pre nekoliko nedelja".

Novak nije krio zadovoljstvo zbog susreta sa čovekom sa kojim se, u profesionalnom smislu, rastao pre 11 meseci i to nakon 11 trofejnih zadjedničkih godina.

"Čim smo se videli, osetio sam se veoma motivisano. Sa Marjanom sam proveo više od deset godina života, on je veoma skromna osoba i naš odnos je mnogo dublji od odnosa trener-teniser", rekao je Đoković i dodao:

"On me bolje poznaje od bilo koga s kim sam radio. Sa njim mogu da podelim sve, profesionalno ili privatno. On zna šta mi je potrebno da bih dostigao najviši nivo tenisa. Nismo mogli da poželimo bolji početak".

Ono što ljubitelje tenisa, ali i njegove rivale na ATP turu, najviše zanima je odgovor na pitanje - da li će Novak i Marjan nastaviti da sarađuju i po završetku prvog turnira "sezone šljake"?

"Nismo se dogovorili o dugoročnoj saradnji", ponovio je Đoković ono što je i saopšteno kada je planetu obišao video zapis s njihovog prvog zajedničkog treniga u teniskom centru Đokovićevog savetnika, Pepea Imaza.

"Prvo želimo da vidimo kako će proći ovaj turnir. Za sada je sve super, nadam se da ćemo nastaviti u dobrom pravcu", ostao je uzdržan Đoković

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar