Partizan - tim za 157. Derbi...

Đukić sa dva debitanta! Možda ubaci i trećeg! Šampion u formaciji 4-4-2 na Marakani.

Fudbal 14.04.2018 | 09:45
Partizan - tim za 157. Derbi...
Pokloni se, počni i – pobedi. Nema Partizan šta da čeka, ostala mu je samo jedna opcija, da trijumfom u večitom derbiju „zakuva“ situaciju na vrhu tabele Superlige i već u uvodnoj rundi plej-ofa smanji bodovnu, a stekne psihološku prednost. Zato će Miroslav Đukić u 157. večitom derbiju (subota, 18.30, TV Arenasport 1) ostati veran formaciji forisiranoj u većem delu prolećne sezone (4-4-2), uz nekoliko podrazumevanih izmena u odnosu na prethodno kolo.

Počev od odbrane. Protiv Borca nije branio Vladimir Stojković, valjano ga je odmenio Marko Jovičić,međutim, reprezentativni golman izdržao je suspenziju zbog žutih kartona i sigurno će se vratiti među stative. Preostale dve rokade tiču se bekovskih pozicija: zamenik kapitena Miroslav Vulićević i Nemanja G. Miletić predahnuli su pre osam dana, drugi sačuvan rizika da dobije isključujući karton, pojaviće se na mestima koja su na susretu sa Čačanima pokrivali talentovani Luka Cucin i novajlja iz Napretka,Slobodan Urošević.

Srce odbrane izgledaće identično kao u minulih mesec dana. Od debija na Banovom brdu, Svetozar Marković je nezamenjiv partner Nemanji R. Miletiću, njih dvojica su odigrala pet vezanih utakmica, na njima Partizan primio samo jedna gol, što je dovoljno da se zaključi kako će doskorašnji kapiten omladinskog sastava prvi put osetiti čari derbija, bez obzira na činjenicu da se od povrede oporavioMilan Mitrović. Nekadašnji defanzivac Mersina nije igrao 38 dana i teško je pretpostaviti da bi usled tolikog odsustva mogao odmah da odgovori zahtevima u utakmici koja, praktično, odlučuje prvenstvo.

Drugi debitant u sastavu Miroslava Đukića biće Saša Zdjelar. Pozajmljeni fudbaler Olimpijakosa je dosad protiv Zvezde igrao samo u dresu OFK Beograda, pa mu je ovo verovatno jedna od najizazovnijih utakmica u karijeri. Dejstvovaće na poziciji zadnjeg veznog, u tandemu sa Danilom Pantićem (defanzivna uloga kad protivnik ima loptu, a ofanzivna kad je u njegovom posedu, pa se Partizan transformiše u 4-1-3-2), a njih dvojica su na praktičnom primeru za nekoliko meseci pokazali da funkcionišu dobro i imaće zadatak da se rvu sa Zvezinim vezistima, Brankom Jovičićem i Nenadom Krstičićem. Pretpostavka je da su to možda i ključni dueli, a oslonjeni na nepisano pravilo da se „utakmice dobijaju na sredini terena“, ko nametne ritam može da računa i na bodove.

Što se tiče krila, na jednom – verovatno levom – „zakucan“ je Marko Janković, dok bi desno, sva je prilika, trebalo da se pojavi Zoran Tošić.Bambi nije bio starter još od 7. marta i susreta sa Radom, u protiv Borca jeušao i rastčao se (na obe utakmice dao po gol) i očekuje se da dobije prednost u odnosu na talentovanog Armina Đerleka. Mladi Pazarac jeste doneo živost u igru Partizana dok je Tošića mučila povreda, ali ako bude igrao stariji kolega to će značiti veću pretnju po gol Milana Borjana, što iz prekida, što iz otvorene igre. Đerlek bi u tom slučaju bio džoker i s klupe bi čekao debi u derbiju. Sa nepunih 18 godina.

U napadu se zna: Ognjen Ožegović (hoće ga gol u poslednje vreme) i Leandre Tavamba (najbolji akter prošlosezonskog okršaja večitih u plej-ofu). Ako Miroslav Đukić prepiše formulu kakvu je primenio Marko Nikolić i osloni se na kvalitete Kamerunca to bi moglo da znači i da je na putu ka pobedi. Samim tim i„otvorenom“ prvenstvu.

Partizan bi trebalo da počne u sledećem sastavu: Stojković – Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić – Tošić, Zdjelar, Pantić, Janković – Tavamba, Ožegović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar