LE - najava: Faktor Velodrom...

Na čuvenom stadionu Marselj u Ligi Evrope igra prosto fantastačno ove sezone, pa je pred Lajpcigom težak zadatak.

Fudbal 12.04.2018 | 16:15
LE - najava: Faktor Velodrom...
Prošlo je neko vreme otkako je Marselj živeo za velike evropske utakmice, a jedna takva igra se večeras u okviru revanša četvrtfinala Lige Evrope protiv RB Lajpciga. Nemački tim, debitant na evropskoj sceni, stiže na Velodrom s golom prednosti iz prvog meča, ali i umoran pošto je u ponedeljak igrao protiv Leverkuzena derbi meč Bundeslige. I još ga ubedjivo izgubio (1:4).

Pogodak Tima Vernera u prvom meču doneo je minimalnu zalihu Bikovima pred okršaj na jugu Francuske, i to timu koji je u solidnoj formi u poslednje vreme. Lajpcig je do pomenutog okršaja s Farmaceutima, kada je sigurno mislima bio u Marselju i jedva čekao da sudija da znak za početak, imao tri vezane pobede, između ostalog i nad šampionom Nemačke Bajernom od 2:1.

Na ovom gostovanju biće jači za kapitena Vilija Orbana koji je odležao suspenziju u prvom meču, a zanimljivo da na prethodna dva gostovanja u nokaut fazi Lige Evrope Lajpcg nije poražen ni od Napolija ni od Zenita.

Marselj se previše opustio u poslednje vreme i taj stav počeo je da ga košta. Ne samo što je izgubio prvi meč u Nemačkoj, već je i mršavim remijem protiv Monpeljea u nedelju uveče izgubio i treće mesto u Francuskoj. Ekipa Rudija Garsije upala je u svojevrsnu golgetersku krizu, pa će Mitroglu, Žermen, N'Ži i ostali napadači morati hitno da poprave formu ako žele u polufinale evropskog takmičenja posle dosta godina.

Tu je i faktor Velodroma, čuvenog stadiona na kojem Olimpik u Ligi Evrope igra prosto fantastačno ove sezone. Fudbaleri iz Marselja slavili su na šest od ukupno sedam utakmica na svom terenu (samo se Salcburg provukao u grupnoj fazi), a dali su 16 golova, primili samo četiri i četiri puta sačuvali mrežu. 

MARSELJ - RB LAJPCIG 21.05

Stadion: Velodrom
Sudija: Bjern Kujpers (Holandija)

Marselj (3-4-2-1): Pele – Sakai, Luiz Gustavo, Kamara – Sar, Anžisa, Sanson, Amavi – Okampos, Paje – Žermen;

RB Lajpcig (4-4-2): Gulači – Lajmer, Orban, Upamekano, Klosterman – Deme, Kampl, Bruma, Forsberg – Poulsen, Verner.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar