Derbi bez Mažića, Grujić sudi Zvezdi i Partizanu!

Sudija Danilo Grujić izabran je za glavnog arbitra na 157. večitom derbiju između fudbalera Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbal 12.04.2018 | 13:45
Derbi bez Mažića, Grujić sudi Zvezdi i Partizanu!
Grujić je neočekivano delegiran jer se očekivalo da će Milorad Mažić još jednom dobiti poverenje da sudi najveću utakmicu srpskog fudbala, saopšteno je na zvaničnom sajtu FSS.

Sudija iz Niša četvrti put, a treći u samo godinu dana, biće glavni arbitar derbija, prvi pomoćnici su mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudija je Nemanja Petrović, a iza gola Bojan Nikolić i Nenad Đokić. 

On će na derbi stići praktično pravo iz Lisabona, gde će u četvrtak uveče biti jedan od dvojice pomoćnika iza gola na utakmici Lige Evrope između Sportinga i Atletiko Madrida, koju će kao prvi arbitar voditi Milorad Mažić.

Grujić ima iskustva u vođenju najveće utakmice srpskog fudbala. Ovaj 42-godišnji policajac iz Niša prošle sezone govorio je javno o pritisku koji nose utakmice crveno i crno-belih i tom prilikom otkrio za koji srpski klub navija od malena.

Nišlija je vodio prvi ovosezonski, a 155. "večiti derbi" u istoriji, kada je 27. avgusta prošle godine u okviru 7. kola Superlige bilo 0:0, takođe na "Marakani".

Pre toga, u sezoni 2016/17, Grujić je delegiran da vodi upravo sudar "večitih" na startu trećeg kruga Superlige, kada je u 154. prvenstvenom susretu u Ljutice Bogdana Partizan kao gost pobedio rezultatom 1:3, preuzeo prvo mesto na tabeli sa istim brojem bodova ali boljim skorom sa crveno-belima, a potom i osvojio titulu prvaka Srbije.

Do početka utakmice u subotu, koju će uživo prenositi "Arena sport", Crvena zvezda imaće šest bodova prednosti nad Partizanom.

Od sedam susreta dva najveća srpska kluba u sezonama 2016/17 i 2017/18, Grujić i Mažić delegirani su po tri puta, a jednom Majo Vujović.

Nišlija je kao prvi arbitar u karijeri vodio 34 internacionalne utakmice, mada je dragoceno iskustvo sticao i kao član Mažićevog tima.

Utakmica prvog kola plej-ofa Supelige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu na stadionu "Rajko Mitić" sa početkom od 18.30.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nebojsa bg

12.04.2018 12:38

Kuda ide srpski fudbal

ODGOVORITE