Zvezda kompletna za derbi, dileme oko startera...

I Vujadin Savić u maksimalnom trenažnom procesu. Videćemo, ipak, koga će Milojević izabrati za startnu postavu.

Fudbal 13.04.2018 | 11:00
Zvezda kompletna za derbi, dileme oko startera...
Posle Nenada Krstičića i Mičela Donalda, najjačim intenzitetom počeo je da trenira i štoperCrvene zvezde, Vujadin Savić.

"Drago mi je što su svi lepo raspoloženi u ekipi, svi smo maksimalno spremni za naporan rad na svakom treningu. Bavimo se našom igrom i našom organizacijom na terenu, ne razmišljamo mnogo o protivniku. Raduje nas sve što smo konačno u kompletnom sastavu, imali smo dosta problema sa povredama u prethodnom periodu. Uspešno smo to prebrodili i izašli još jači", izjavio je Filip Stojković uoči 157. "večitog derbija" sa Partizanom, koji će biti odigran u subotu od 18.30 na stadionu Rajko Mitić (prenos na TV Arena Sport 1).

Ova utakmica igra se u okviru prvog kola plej-ofa, u koji je Zvezda ušla sa šest bodova prednosti, pa bi u slučaju pobede imala veliku prednost uoči preostalih šest utakmica.

"Nadam se da ćemo kao ekipa biti na visini zadatka, da će naša prepoznatljiva odbrana i ovog puta ostati neprobojna", dodao je desni bek crveno-belih.

Zbog bodovne razlike, Stojković smatra da je prednost na gostima, iako su bez poraza u poslednjih sedam derbija (računajući i Kup Srbije).

"Prvi smo, ne razmišljamo mnogo o tabeli i o bodovima, želimo samo da pobedimo i da obradujemo najbolje navijače na svetu. Pritisak je na strani protivnika, jer mi imamo veliku prednost u plej-ofu. Sigurno će oni morati da igraju dosta otvorenije i napadački. Moraće da izađu i da idu na pobedu ako žele da ostanu u igri, ali mi ćemo takođe ići na trijumf. Videćemo, ko bude bolji neka pobedi, nadam se da ćemo to biti mi".

Prethodna dva duela crveno i crno-belih završeni su bez pobednika. U avgustu je na Zvezdinom stadionu bilo 0:0, a u decembru na Partizanovom 1:1.

"Na prethodnim derbijima smo imali dosta šansi koje nismo iskoristili. Nadam se da će mi treći derbi doneti sreću, verujem da je vreme za pobedu, posle dva nerešena ishoda. Napravili smo dosta velikih stvari ove sezone, beležili smo značajne pobede u Evropi, a sada je vreme da krunišemo sezonu pobedom u derbiju i šampionskom titulom", priželjkuje Stojković.

Kada je u pitanju tim Crvene zvezde za predstojeću utakmicu, teško je zaključiti koga će Vladan Milojević izvesti na teren od prvog minuta. Delom zbog toga što je trener crveno-belih odlučio da ove sedmice zatvori treninge za javnost, a delom zbog toga što Savić i Donald iza sebe imaju nekoliko nedelja pauze ili rada lakšim intenzitetom, pa je pitanje da li su maksimalno spremni za izazove najveće utakmice srpskog fudbala.

U slučaju da, ipak, počnu kao rezerve, onda umesto Savića možemo da očekujemo Srđana Babića u štoperskom tandemu sa Damijenom Le Talekom, dok bi odsustvo holandskog defanzivnog veziste - i kapitena kada na terenu nije Nenad Milijaš - moglo da dovede do tandema Jovičić - Krstičić, sa Benom ispred njih, a Radonjićem i Srnićem na krilima.

Ostale pozicije bi trebalo da su već pokrivene - Borjan na golu, Stojković na desnom, Rodić na levom beku i Pešić kao centarfor.

Do subote, ipak, ima još vremena, pa ćemo sačekati da vidimo šta su spremili Milojević i njegov stručni štab.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoka

13.04.2018 11:58

Evo sastava :Borjan,Stojković,Rodič,Babić,Le Talek,Jovičić,Krstičić,Srnić,Radonjić,Pešić i Ben

ODGOVORITE