Pretres advokata - lov na vještice

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je pretres koji je Federalni istražni biro izvršio nad kancelarijom njegovog dugogodišnjeg advokata Majkla Koena sramotna akcija i da predstavlja "lov na veštice".

Svijet 10.04.2018 | 10:30
Pretres advokata - lov na vještice
Govoreći pred novinarima u Beloj kući, Tramp je tim specijalnog savetnika zaduženog za istragu o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016, Roberta Milera, okarakterisao kao najpristrasniju grupu ljudi i ponovio svoj stav da generalni tužilac Džef Sešns nije trebalo da se izostavi iz nadgledanja Milerove istrage, prenosi Rojters.

Kako je britanska agencija prethopdno izvestila pozivajući se na informacije iz policije, FBI je u ponedeljak izvršio pretres i kuće i kancelarije ličnog advokata predsednika SAD Donalda Trampa.

"Njujork tajms" je pre toga objavio da je FBI izvršio pretres kancelarije dugogodišnjeg Trampovog ličnog advokata i zaplenio dokumenta koja su povezana sa nekoliko tema.

List je preneo da su među tim zapisima i neki koji se tiču isplate glumici filmova za odrasle Stefani Kliford poznatoj kao Stormi Danijels.

Državni tužioci na Menhetnu izdali su nalog za pretres nakon što su primili preporuku specijalnog savetnika Roberta Milera, rekao je Koenov advokat, Stefen Rajan, koji je taj pretres okarakterisao kao "potpuno neprikladan i bespotreban".

"Njujork tajms" je naveo da ovaj pretres izgleda nije direktno povezan sa Milerovom istragom, ali je verovatno rezultat informacija koje je otkrio i dao tužiocima u Njujorku.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar