Pop na liturgiju došao trotinetom!

Za popa nije predstavljao nikakav problem ni visoki stepenik, koji je sa trotinetom s lakoćom savladao i nastavio dalje da se kreće po hramu kako bi opslužio sve vernike.

Svijet 08.04.2018 | 16:39
Pop na liturgiju došao trotinetom!
Veliki hrišćanski praznik Uskrs, Grci proslavljaju na nesvakidašnji način, a kako to izgleda, sa video klipom na svojoj Fejsbuk stranici prikazao je Stamatis Kraounakis, a preneo skopski Fokus.Na oduševljenje prisutnih vernika, pop je u dugoj beloj mantiji i na trotinetu uleteo u crkvu i počeo da pravi krugove dok su za njim trčala ostala sveštena lica.

Za popa nije predstavljao nikakav problem ni visoki stepenik, koji je sa trotinetom s lakoćom savladao i nastavio dalje da se kreće po hramu kako bi opslužio sve vernike.Sličnu „predstavu“, takođe za Uskrs, vernicima je prošle godine priredio sveštenik Hristoforos u jednoj crkvi na grčkom ostrvu Hios, a zbog njegovog nastupa odmah su ga prozvali „leteći pop“.

Dok su se lusteri njihali, a vernici lupali po stolicama, pop se u „panterskom skoku“ pojavio iza oltara, a potom delio lovorove listove prisutnim vernicima. Na ovaj način se u crkvi na grčkom ostrvu Hios proslavljao Uskrs, gde je pop Hristoforos na nesvakidašnji način objavio uskrsnuće Hristovo.

Ovaj sveštenik je svakog Uskrsa pravi hit u Grčkoj, a ko zna, možda je i ove godine upravo on zadivio vernike pojavljujući se na trotinetu.

Video pogledajte ovde:

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Brko

08.04.2018 21:46

Ovi nasi ce dzipovima jos malo ulaziti u crkvu,nista skromnost,samo bezobrazluk,kad je narod glup

ODGOVORITE
Name

Незнање

09.04.2018 14:58

Знате ли ви било шта о Православној вјери. Тортинет је од клинца који је чтец. Смисао Васкрса је општа радост. Смрт је покорена. Радујмо се као дјеца. Не будете ли као дјеца ова никада нећете видјети царства мога. У Грчкој је о Васкрсу журка, ватромет, лупа, бубњеви, пјесма.

ODGOVORITE