BEL. Debi Markovića i trijumf Anderlehta!

Buran debi Markovića u startnih 11 Anderlehta i cela utakmica na terenu posle godinu dana! Nažalost i povreda Uroša Spajića. . .

Fudbal 06.04.2018 | 23:50
BEL. Debi Markovića i trijumf Anderlehta!
Došao je u Brisel da igra i konačno je dobio pravu priliku. Lazar Marković je na gostovanju kod Šarlroa debitovao u startnoj postavi Anderlehta, posle samo tri minuta upisao prvu asistenciju u Belgiji, ali potom izgubio loptu koja je za posledicu imala gol protivničkog tima. Na kraju je ipak Lukas Teodorčik sa penala koji je sam i iznudio pogodio za pobedu od 2:1, pa je Markovićev premijerni nastup u prvih 11 Anderlehta, kad se podvuče crta, prošao uspešno.

Tom asistencijom u trećem minutu meča, kada je izdržao duel sa čuvarom i uputio perfektan centaršut ka Rjoti Morioki, dokazao je svima u taboru aktuelnog šampiona da može da bude i te kako koristan za ekipu.

Međutim, tek što je počelo drugo poluvreme i Marković je dobio poruku - ni on sam nije baš na vrhuncu forme što je sigurno posledica dugog perioda bez utakmica u nogama. Pogrešno je procenio jednu situaciju uz aut liniju što je Portugalac Nurio Fortuna surovo kaznio. Uklizavanjem mu je oduzeo loptu i potom u trepavicu gađao Amara Babija za izjednačenje.

Usledio je potom period dominacije domaćeg tima, ali taman što se trener Franki Duri ponadao da će uspeti da skine skalp možda i svog budućeg kluba ukazao se Lukas Teodorčik. Korpulentni poljski golgeter je prvo iznudio prekršaj Makedonca Gojka Zajkova i potom sa penala doneo Anderlehtu tri boda koja ga drže u šampionskoj trci, mada je Klub Briž već podaleko odmakao.

Još jedna otežavajuća okolnost za Anderleht pored bodovnog zaostatka: Uroš Spajić se povredio pa je već u 23. minutu morao da napusti igru. Trenutno, ne zna se koliko je situacija ozbiljna.

Dodaćemo još samo da je Ivan Obradović odigrao svih 90 minuta za Anderleht. Marković takođe što znači da je 24-godišnji Čačanin odigrao celu utakmicu prvi put još od 29. aprila 2017. godine kada je u dresu Hala nastupao protiv Sautemptona. Sa minutima - rašće.

Petak:

Šarlroa - Anderleht 1:1 (0:1)
/Babi 47 - Morioka 3, Teodorčik 64/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar