Partizan: Ova razlika je dostižna! Idemo da dobijemo Zvezdu!

Marković jedva čeka debi na Marakani, dobro raspoložen oporavljeni Tošić, golgeterski prodisao Ožegović.

Fudbal 08.04.2018 | 11:00
Partizan: Ova razlika je dostižna! Idemo da dobijemo Zvezdu!
Kakav početak seniorske karijere Svetozara Markovića. Do pre samo mesec dana bio je četvrta opcija u srcu Partizanove odbrane, a sad njen oslonac. Štaviše, ispomoć napadačima.

Talentovani štoper u nogama ima samo pet utakmica za prvi tim, a već je stigao da upiše asistenciju (na gostovanju Javoru) i gol (protiv Borca), a da pritom posle svakog meča može da podigne ruke u vazudh u znak pobede.

Nije loše za momka koji je pre samo dve sedmice zakoračio u svet odraslih.

„U početnoj fazi karijeri sam usmeren na svoju igru, ali zna se šta nosi Partizan, pobede i borba za trofeji su važniji. Sjajan je osećaj postići gol, trebalo mi je desetak, 15 sekundi da shvatim da se to dogodilo. Mnogo nam znači trijum na planu samopouzdanja pred najvažniju utakmicu u sezoni. Za mene je to izuzetna utakmica, ceo život sanjam o derbiju i jedva čekam da počne“, gleda ka 14. aprilu Svetozar Marković.

Gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“ predstavljaće vatreno krštenje doskorašnjeg kapitena omladinskog tima Partizana u najvažnijem meču ovdašnjeg fudbala. A za njega, posle jednomesečnog odsustva zbog povrede, ravnopravno konkuriše daleko iskusniji Zoran Tošić, koji se nada da bi već u premijernom kolu plej-ofa Parni valjak u potpunosti mogao da se vrati u trku za titulu.

Najpre je polovljenjem bodova posle osnovnog dela prvenstva razlika sa 12 spuštena na šest, a ukoliko izabranici Miroslava Đukića slave u trećem
ovosezonskom derbiju distanca će biti samo tri koraka.

„Razlika je dostižna. Svi znamo da meč prvog kola dosta toga može da odredi za nastavak plej-ofa Superlige. Koncentrisani smo i jedva čekamo da počne“, dobro je raspoložen popularni Bambi koji je povratak na teren ukrasio pogotkom protiv Borca. „Oporavljam se polako i već sedam dana treniram sa ekipom. Nadam se da ću u narednom periodu maksimalno da popravim kondiciju i da spreman dočekam prvo kolo plej-ofa“.

A kao zapeta puška za gostovanje u komšiliku spreman je i Ognjen Ožegović. Dva gola u mreži Čačana podigla su mu samopouzdanje na najvišu tačku, pa se nada da seriju od pet pogodaka na prethodnih pet susreta može da oplemeni i kad je Grobarima i klubu najvažnije.

„Očekivanja se znaju, da pobedimo i nastavimo borbu za titulu. Najbitnije je da smo svi zdravi i da svi konkurišemo za tim. Nadam se da ćemo nastaviti niz trijumfa“, predočio je Ožegović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar