Barsa našla centra u Kini!

Ali to nije Miroslav Raduljica.

Košarka 08.04.2018 | 12:15
Barsa našla centra u Kini!
Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica bio je u kombinaciji da se posle sezone u Kinipreseli u Barselonu, ali dogovor ipak nije postignut.

Katalonski gigant, predvođen Svetislavom Pešićem sa klupe, ipak je u šampionatu najmnogoljudnije zemlje sveta pronašao igrača koji će popuniti upražnjeno centarsko mesto.

Kevin Serafin zbog operacije kolene biće van terena tri meseca, a njegovu poziciju zauzećeDonatas Motijunas, koji nastupa za Šandong.

Barsa je dogovorila uslove sa visokim Litvancem i on bi trebalo uskoro da se priključi ekipi.

Motijunas trenutno u Kini igra sa svojim timom polufinale plej-ofa protiv Žeđijang Lajonsa (rezultat u seriji 2:2) i nakon završetka takmičenja očekuje se da se odmah preseli u Kataloniju.

Barselona je završila takmičenje u Evroligi pobedom u četvrtak nad Himkijem (86:82) i sada se okreće takmičenju u španskoj ACB ligi. Trenutno u domaćem šampionatu zauzimaju treće mesto, iza Reala i Baskonije.

Motijunas (27 godina, 213 centimetara) u karijeri je nastupao i za Žalgiris, Beneton, a u NBA igrao je za Hjuston i Nju Orleans, pre odlaska u Kinu u avgustu prošle godine.

Sa reprezentacijom Litvanije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom šampionatu u Sloveniji 2013. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar