Musa oborio rekord Milana Mačvana!

Džanan Musa stopama Bojana Dubljevića, Milana Mačvana, Viktora Klavera. . .  Džanan Musa je najmlađa "Zvezda u usponu"! Košarkaš Cedevite Džanan Musa proglašen je "Zvezdom u uspnu" takmičenja u Evrokupu, objavljeno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Košarka 04.04.2018 | 15:15
Musa oborio rekord Milana Mačvana!
Cedevita nije prošla TOP16 fazu Evrokupa gdje je doživjela svih šest poraza, ali je njihov najtalentovaniji košarkaš dobio važno individualno priznanje.

Džanan Musa (18, 204 cm) izabran je za "zvijezdu u usponu" Evrokupa u konkurenciji igrača do 22 godine. Momak koji počinje sa klupe za Cedevitu je u prosjeku bilježio 10,5 poena i 3,2 skoka po meču, uz najveći indeks korisnosti od igrača te uzrasne kategorije.

Mladi bosanskohercegovački bek je i najmlađi je koji je ikada osvojio ovu nagradu tako oborivši rekord Milana Mačvana.

On je u dresu Hemofarma ovu nagradu osvojio sa 19 godina i četiri mjeseca.

Nagradu koja se dodjeljuje od 2009. godine osvajali su još i Viktor Klaver (Valensija), Donatas Motiejunas (Beneton), Jonas Valančijunas (Lijetuvos Ritas), Bojan Dubljević (Valensija), Kristaps Porzingis (Sevilja), Mateuš Ponitka (Stelmet) i Rolands Šmits (Fuenlabrada).Bosanski košarkaš je sa 18 godina najmlađi koji je poneo taj epitet.

Sa 10.5 poena i 3.2 skoka je bio najbolji strelac među kandidatima za nagradu, najbolji je bio u indeksu korisnosti tokom regularnog dela i samo jednom nije imao više od deset poena na meču.

Cedeviti je pomogao da stigne do Top 16 faze Evrokupa u kojoj je Cedevita poražena svih šest puta, po dvaput od Budućnosti, Trenta i Lokomotive.

Nagrada "Zvezda u usponu" se dodeljuje igračima mlađim od 22 godine, a Musa u maju puni 19 godina. Isto priznanje su pre njega osvajali Viktor Klaver, Milan Mačvan, Donatas Motiejunas, Jonas Valančunas, Bojan Dubljević, Kristaps Porzingis, Mateuš Ponitka i Rolands Smits.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar