Nećemo dozvoliti podjelu Kosova

Predsjedavajući kosovske skupštine i lider DPK Kadri Veselji izjavio je, povodom hapšenja Marka Đurića, da niko ne može da dođe na Kosovo i provocira izjavama.

Srbija 01.04.2018 | 18:44
Nećemo dozvoliti podjelu Kosova
Dodao je i da neće dozvoliti "bosnizaciju" ili podjelu Kosova.

Veselji je u intervjuu za agenciju Kosova preš rekao da "snažno podržava akciju hapšenja Marka Đurića, jer je bez dozvole ušao na teritoriju Kosova" i visoko je ocijenio policijsku operaciju, rekavši da je to "najprofesionalnija policija, koja je uprkos riziku obavila posao, ne povredivši nikoga", prenosi RTK na srpskom jeziku.

Navodi se da je Veselji iznio tvrdnju da je došlo do "neodgovornog ponašanja srpskih institucija", dodajući da je "nerealna ideja Srba da od Kosova naprave drugu Bosnu, pokušavajući da bez saglasnosti kosovskih institucija uspostave Asocijaciju (Zajednicu srpskih opština - ZSO)".

"Nikad nećemo to dozvoliti, vrlo sam jasan u tom pogledu... Ali neka se razočaraju, istovremeno neka i polude oni koji misle da će moći da grade paralelizam ili da će moći da nametnu odluke Kosovu izvan institucija Kosova. To važi i za Srpsku listu i za opoziciju”, rekao je Veselji.

On je dodao da će "Asocijacija (ZSO) biti formirana, ali po zakonima i ustavu Kosova".

Lider DPK je govorio i o deportaciji turskih državljanja, navodeći da se "tako nešto više nikada neće ponoviti".

"Ovo pitanje mora da se razjasni i svako ko je umiješan moraće da snosi odgovornost", izjavio je Veselji i dodao da, kada bi ministar spoljnih poslova bio iz redova DPK, ministar “bio smijenjen za dva minuta”.

Veselji je rekao da je bio "postiđen načinom privođenja i deportacije turskih državljana za Tursku" i da je "tražio izvinjenje članovima porodice privođenih".

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ee

01.04.2018 17:38

Veseli...samo se ti veseli dok te ne iselji

ODGOVORITE
Name

herc

01.04.2018 18:40

Kako se oni budu ponašali prema Srbima na KiM tako bi se i mi trebali ponašati prema šiptarima u RS i Srbij.Ima dosta njih koji imaju privatne radnje ,dovode svoju radnu snagu,ne plaćaju doprinose ,završavaju sve sa našom ispekcijom za 100 km i niko ih ne dira.Jadan smo mi narod.

ODGOVORITE
Name

@kiloherc

01.04.2018 20:46

U Bosni i Hercegovini svi njeni građani imaju ista prava i slobodu na cijelom teritoruju države. Svako samoinicijativno ugrožavanje bilo koga bit će sankcionisano od strane policije i pravosuđa. Ti probaj i prstom dodirni Albanca u Bosni i Hercegovini, ima da izgubiš ruku! Srbovanje provodi preko drine sa Šešeljom, Vučićem i ostalom četničkom fukarom, u Bosni JOK!

Name

Re kiloher

02.04.2018 09:59

Slažem se sa tobom pa te pitam kako i čime pišeš i ti a i tvoji idlamisti kada onoliko Srbima štetite i na kraju ovo je Republika Srpska i ovde tvoje pišljive bh nema.

Name

Diego

01.04.2018 20:19

Zahvalite se Dodikovoj politici u BiH za ovakve izjave Kosovski zvanicnika,nisu ni oni sisali vesla.Zbog Dodika na sjeveru Kosova Srbi ispastaju.

ODGOVORITE