Federer: Ne razmišljam o OI u Tokiju!

Trenutno najbolji na svetu i jedan od najvećih svih vremena ne razmišlja o nastupu na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Tenis 03.04.2018 | 08:30
Federer: Ne razmišljam o OI u Tokiju!
Rodžer Federer ima 36 godina, ali budući da igra u fantastičnoj formi, o penziji ne razmišlja. Kada će ona uslediti, trenutno verovatno ne zna ni sam Švajcarac, ali postoje neke naznake.

Federer je rekao da ne razmišlja o nastupu na sledećim Olimpijskim igrama koje će se 2020. održati u Tokiju.

"Ne opterećujem se. To je tek za dve i po godine, ne razmišljam tako daleko", rekao je Švajcarac za nemački "Teniski magazin".

"Tokio nije moja ciljana destinacija, kao što je to bio slučaj sa Igrama Londonu, 2012. i Riju 2016. Bilo bi dobro ako bude, ali ne mislim na to. Osvojio sam dve medalje, nosio sam dva puta zastavu svoje zemlje, osećam da sam postigao mnogo sjajnih stvari na olimpijskim igrama u karijeri", rekao je Federer, koji će u ponedeljak i zvanično predati prvo mesto ATP liste Rafaelu Nadalu.

Federer je na Igrama u Pekingu 2008. osvojio zlatnu medalju u dublu sa Stenom Vavrinkom, dok je četiri godine kasnije u Londonu u finalu singla izgubio od Endija Mareja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar