Oni neka se sile, mi čuvamo mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prištinskim vlastima da mogu da nastave da se sile, a mi ćemo, ističe, gledati da čuvamo mir i štitimo stabilnost.

Srbija 30.03.2018 | 14:32
Oni neka se sile, mi čuvamo mir
Vučić je, odgovarajući na pitanje povodom izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da Vojska Srbije može da uđe na Kosovo, ali da se vojnici neće vratiti, te Ramuša Haradinaja da mu je potreban sever Kosova, rekao da nema šta da kaže novo i da zna za njihove želje i namere.

„Oni su veliki, moćni i jaki, kao njihovi sponzori, a mi smo mali narod i mogu da nas tuku, mogu sve i za to imaju podršku zapadne javnosti. Zamislite šta bi bilo ako bi neka NVO pozvala nekog zvaničnika Kosova, a mi upali na skup i izubijali ga“, kazao je on.

Vučić je istakao da je sve u vezi boravka Marka Ðurića bilo legalno po našim i njihovim propisima.

„Samo neka se oni sile, mi ćemo da gledamo da čuvamo mir, štitimo stabilnost“, naglasio je on.

Vučić je istakao da je glavni cilj prištinskih vlasti zauzimanje severa i da razume reči Haradinaja.

„Izračunali su oni, video sam studije i za Gračanicu, u kojoj Albanci postaju većina. Tako, na primer, u Novom Brdu Albanci već za godinu dana postaju većina. Njihovi ciljevi nisu velika tajna. Njima je veliki cilj zauzimanje severa“, podvukao je on.

Istovremeno je kritikovao što se pokazalo da smo u našoj zemlji imali malo saveznika za rešavanje pitanja Kosova.

„Bilo je malo ljudi koji su smeli da kažu istinu i poture svoja leđa, jer su znali da bi se time zamerili albanskim sponzorima. Neki više vole da idu na neki prijem da ih tamo tetoše, razmišljaju o sebi i manje o Srbiji. Ja razmišljam o Srbiji i našim građanima“, rekao je Vučić. 

(Tanjug) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Obilic

30.03.2018 13:12

A sta ces ti uraditi da ih sprijecis...jel imas uopste neku ideju il ces i dalje samo davati izjave i pricati kako si za mir,stabilnost...postenije priznaj to kosovo i kraj...nema od toga nista izgubljena stvar...jedina opcija je rat al posto smo i tu nemocni znajuci ko stiti siptare(NATO) ne smaraj vise molim te i ne ponizavaj nas...od politike bicu miran a vi nas tucite nema nista :)

ODGOVORITE
Name

Era

30.03.2018 15:31

A sta je se drugo i moglo ocekivati od njega da kaze, on koji je 'faktor mira i stabilnosti u regionu' .Ne sme on ni da ima ostriju retoriku moze mu neko izmaci fotelju pe ce sesti na dupe i on to dobro zna.Ipak je na vlasti uvek lepo!

Name

Bole

30.03.2018 13:18

Vučiću Srbine!

ODGOVORITE
Name

Draganče

30.03.2018 13:32

Dosta je i tebe!!!

ODGOVORITE
Name

Bileca

30.03.2018 14:15

Tvoje izjave iz minuta u minut ..ka vrijeme se mijenjaju....

ODGOVORITE
Name

Ja sam Nidžo Jabuko

30.03.2018 14:38

Šiptari su pokazali "zube i testise"(medicinski termin za određene ljudske organe) a srbima su izgleda "testisi i zubi" odstranjeni kako bi mogli bolje "oralno"(termin za govorništvo ili upotrebu usta za unos hrane ili lijekova, koristi se na svakom uputstvu za upotrebu lijeka) da zadovolje "gospodare"(vladari iz sjenke, kapitalisti, englezi i nijemci, koji su odlučili da srbi ne treba da postoje osim kao roblje)! Bojim se samo ako budu gurali preduboko da "ga"(narodno odnosna rječica za muški rod tj muškost) sami sebi ne odsjeku dok budu klali srbe. Komentar je pristojan i molio bih redakciju da ga objavi, hvala.

ODGOVORITE