Vučić razgovarao sa Erdoganom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

Srbija 29.03.2018 | 21:52
Vučić razgovarao sa Erdoganom
Erdogan je naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji povodom teškog incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele na severu KiM.

Predsednik Srbije je u polusatnom razgovoru upoznao Erdogana sa detaljima teškog incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele na severu KiM i izneo sve činjenice koje su tome prethodile. 

Vučić je istakao da je Srbija bila i nastaviće da ulaže u mir i budućnost, ali nikome na svetu ne može da dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. 

Predsednik Erdogan je naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju predsednika Vučića i vlasti u Srbiji i rekao da veruje da svi problemi na KiM mogu i moraju da budu rešavani mirnim putem. 

Dvojica predsednika saglasila su se da snaga rukovođenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rešavanju brojnih nasleđenih problema. 

Predsednici Vučić i Erdogan analizirali su bilateralne odnose i konstatovali su da su oni u daljem usponu i da očekuju još bližu saradnju između dve zemlje i razvoj najbližih prijateljskih odnosa dvaju naroda. 

Tokom večerašnjeg razgovora dogovoreno je da predsednik Srbije uskoro ode u zvaničnu posetu Ankari, na poziv predsednika Erdogana, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Trn

29.03.2018 20:28

Bravo za Erdoana

ODGOVORITE
Name

hehe

30.03.2018 03:57

Haha,sam da smije ponovo bi napali KOSOVO.Pošto više ne smije kao zalaže se za mir,haha

Name

Haso

30.03.2018 07:54

Nije Problem Kosovo vec Amerika .

Name

JASO JASAN

30.03.2018 07:43

Erdoane, povedi Vučića sebi, kući.

ODGOVORITE