SP za saradnju sa SNSD i DNS

Izvršni odbor Socijalističke partije razmotrio je i prihvatio prijedlog sporazuma o koalicionoj saradnji sa SNSD i DNS kojim se definiše utvrđivanje zajedničkih kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske na Opštim izborima u BiH iz reda stranaka koalicije, saopšteno je iz Socijalističke partije.

Republika Srpska 29.03.2018 | 15:48
SP za saradnju sa SNSD i DNS
U saopštenju se kaže da je SP u nastojanju da stranke koalicije nastave da vode Republiku Srpsku putem ekonomskog, privrednog, socijalnog i demokratskog razvoja i svakog drugog prosperiteta prihvatila Sporazum i spremna je da ima zajedničke kandidate za ove funkcije.

"Koalicioni sporazum za nas je rezultat nastojanja da dosadašnju i buduću saradnju zasnivamo na jedinstvenoj programskoj platformi razvoja Republike Srpske i njenim dejtonskim teritorijalno-političkim i ustavnim nadležnostima na putu ka Evropskoj uniji", kaže se u saopštenju i dodaje da žele da i dalje, kao jedna od članica Koalicije u periodu od 2018. do 2022. godine daju svoj maksimalan doprinos privrednom razvoju Republike Srpske, privlačenja stranih investicija, otvaranju novih radnih mjesta, te izboru i realizaciji projekata koji će život građana Republike Srpske učiniti boljim i kvalitetnijim.

"Dosadašnjim aktivnosti kao partija pokazali smo odgovornost prema pitanjima razvoja RS i naši glavni uslovi za buduću saradnju ostaju bezbjednosna i politička stabilnost Republike Srpske, razvoj privrede i socijalna briga", kaže se u saopštenju i navodi da je SP spremna da se na bazi sadašnjeg učeća u vlasti i ostvarenih rezultata, poslije izbora dogovarimo o daljem formiranju vlasti na svim nivoima.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

sds

29.03.2018 13:54

Jos jedan, ovaj put mali, ali bitan razlog, da je ova vlast zrela za promjene. U tom smislu, najbitnije je da krenemo svi, koji nismo u ovim prljavim konbinacijama, podrzavati gospodina Vukotu Govedaricu, kao jedino moguce alternativno rjesenje i covjeka koji moze zapoceti neophodne promjene, koji je mald, iskusan, energican i prije svega posten. Upravo iz ovih razloga, losi i korumpirani kadrovi su i poslednjih mjeseci napustali SDS, jer su licno osjetili da u SDS licni interesi nisu i ne mogu biti iznad interesa drustva. Da je ovo ovako ukazuje i cinjenica da vlast nema nijedan argument kojim bi diskvalifikovala Vukotu, osim praznih prica o saradnji sa onima sa kojima je vlast izglasala Zakon o akcizama na nivou BiH, sa kojima je vlast dugi niz godina po svim pitanjima saradjivala u Sarajevu i slicno. Podrska za Vukotu i SDS mora biti svakim danom sve jaca i jaca.

ODGOVORITE
Name

... da čiko b'onu...

29.03.2018 14:29

Ne treba vlast uopšte diskreditovati Vukotu, on sam sebe diskredituje podrškom koju daje Mektiću na dnevnom nivou.

Name

Mihajlo

29.03.2018 14:55

Perice ti obican kurir koji se nakrao narodnih para, ti i tvoji ste borcima i rvi oduzeli sto se moglo oduzeti. Treba da odgovaras za svoja djela.

Name

Mital reket

29.03.2018 16:32

I sta rece ovaj genije.Necu da kazem sta sam trazio od Mitala u Becu.Pa bezobrazluk je fina rijec za malog lopova.

Name

VRS-RVI rep da..ciko

29.03.2018 18:00

Normalno da ce podrzavati covjeka koji jedini ima herca da kaze ovim "mocnicima" iz snde sekte, koja se odrodila od naroda koji je stvarao RS i misli sa svojom glavom, i suprostavlja se nevidjenom kriminalu i pljacci RS!!! Gospodin Vukota ima moju podrsku i moje porodice, a mislim da je svakom danom sve vise ovakvi koji vide da RS ide pogresnim putem, i da se pod hitno mora zaustaviti odlazak mladi i cijeli porodica iz RS. A ova vlast i ova trojka je pokazala za ovu 12 god sta umije i zna!!! Laz,laz, laz...Akcize neka vam budu na pameti kad budete izlazili na izbore i sa Bakirom i njegovom SDA strankom donesene!!! Patriotski nema sta!!!

Name

Tako Je Majstore ,

29.03.2018 20:35

Vazno je da vi dobro sarađujete ; a narod 'koga je*e el tako.

Name

ggf

29.03.2018 13:57

Ma dali je moguce...

ODGOVORITE
Name

SVE JE MOGUCE

29.03.2018 14:16

Kad ovaj sa 2,9% glasaca moze da prodje sve funkcije u RS (jos nije bio predsjednik ni muftija, bice) moze bit i drveni sporet.

Name

Socijalista

29.03.2018 14:19

Ej moj bivsi predsjednice sps citav svoj zivot sam posvetijo komunistima a kasnije socijalistima sad kad vidim da si nas cestite socijaliste iznevjerijo nikad vise neces dobiti ni jedan glas ni od mene ni od moje mnogobrojne porodice srami stid da te bude fuj.

Name

Re Socijalista

29.03.2018 17:04

Kakve crne ideologije; socijalizam, kapitalizam...pa to sve samo smišljeno da politički vrh krade za sebe.

Name

Trebinje

29.03.2018 14:09

Kakav prevarant....

ODGOVORITE
Name

Lustracija

29.03.2018 15:17

1/1.

Name

BOBA

29.03.2018 14:11

BEZ NJIH SI NIKO I NIŠTA. ALI POTRČKO JESI TO SE NE MOŽE SAKRITI.ŠTO SE TIČE SOCIJALNE BRIGE ČISTA NULA .TEBI JE DOBRO SAMO IDEŠ OD MINISTARSTVA DO MINISTARSTVA I PRIČAŠ KAO PAPAGAJ, UVIJEK JEDNO TE ISTO .KAD JE ČOVIJEKU DOBRO ON NEMA OSJEĆAJ ZA DRUGE .ODVRATAN LIK.ČOVIJEK DVADESET GODINA U POLITICI DODIJAO JE I BOGU I NARODU..NJEGOV DŽEP SVE DUBLJI NAROD SVE TANJI.

ODGOVORITE
Name

Marko

29.03.2018 14:15

Ko vas pita ista, cega su se socijalisti docepali sve su unistili i unazadili zadnjih 20 god. Elektroprivredu je ukopao a o koncesijama da ne govorim! Valjda cenzus proci nece ovaj put. Prosli je bilo umalo Djokic na listi nije mandat direktan uzeo i sta pricat o njemu. Trebao bi biti ovo njihov kraj sve bi nas spasilo!!!

ODGOVORITE
Name

tesla

29.03.2018 14:32

Slažem se sve za Govedaricu, ali prestanite slati glupe komentare? Kako može neko biti mlad i iskusan? Prvo, Vukota nije mlad, ima 44 godine, znači da je dovoljno iskusan čovjek,to su srednje godine kad čovjek najviše vrijedi, nije mlad jeb*m vas glupe.

ODGOVORITE
Name

Sinj

29.03.2018 15:42

Podrška za promene.

Name

Bluc

29.03.2018 16:42

Zovu ga ministar 20 posto pitajte .....privrednike...

ODGOVORITE