Šta će biti sa VK Partizan?!

Opština Voždovac na svom sajtu slavodobitno poručila da je "prekinula trend otimanja" i "vratila građanima bazen na Banjici". "Partizanu smo ponudili finansiranje termina za treninge svih kategorija i utakmice", piše u saopštenju.

Ostali sportovi 28.03.2018 | 22:15
Šta će biti sa VK Partizan?!
Vaterpolo klub Partizan je najtrofejniji klub u regionu, jedan od najtrofejnijih evropskih klubova, klub koji je iznedrio mnoge asove ovog sporta, reprezentativce, bio je baza uspeha reprezentacije. Ali, godinama unazad, Partizan jedva opstaje, jedva spaja kraj s krajem i pitanje je dokle će tako moći.

Na opštu besparicu, došla je i odluka o "oduzimanju" bazena na Banjici, odnosno povratku Sportskog centra Banjica u vlasništvo Opštine Voždovac posle 25 godina. 

"Apelacioni sud je 2016. godine potvrdio pravo korišćenja opštine Voždovac nad Sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan", navodi se u saopštenju.

Posle odluke suda, opština je pokrenula postupak vraćanja i krajem prošle godine, nakon dobijenog rešenja od Grada Beograda, počela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici od Vaterpolo kluba Partizan, koji je upravljao centrom na osnovu nezakonite odluke uz ogromne dugove od oko 120 miliona dinara.

"Partizan nikad nije bio vlasnik bazena na Banjici. Opština Voždovac je prekinula trend otimanja imovine i vratila gradjanima jedini bazen u gradu Beogradu koji im je bespravno bio oduzet", rekao je predsednik opštine Aleksandar Savić.

On je istakao da je "Banjica" u veoma lošem stanju, da u centar nije ulagano decenijama, da temperatura vode i grajanje ne zadovoljavaju postavljene standarde.

"Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršili smo i geološka ispitivanja i pronašli termalne vode koje će biti iskorišćenje za grejanje celog sportskog centra i vode u bazenima", rekao je Savić.

Savić je rekao da Opština želi da podrži rad Partizana i da je ponudila upravi kluba da finansira termine za treninge igrača, termine svih utakmica i termine škole vaterpola za decu.

On veruje da će ulaganjima opštine u sportski centar na Banjici biti stvoreni bolji uslovi, ne samo za vaterpoliste Partizana, već i za sve stanovnika opštine Voždovac i Beograda.

PREDSEDNIK VK PARTIZAN O BAZENU

"Vlasništvo nad bazenom pravno nije razrešeno. Bazen jeste narodni objekat, pa nije ni bilo govora da ga zadržimo samo za nas, a jesmo ga održavali. Kada je trebalo da dobijemo novčanu pomoć - kao drugi beogradski klubovi koji dobijaju dotaciju za troškove treninga - nismo je dobili jer imamo sopstveni sportski objekat. A kad hoćemo nešto da radimo na bazemnu, da organizujemo neko javno-privatno partnerstvo, to ne može - jer bazen nije naš", rekao je Aleksandar Šoštar prošle godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar