Soni Vims: Nisam kriv, karma vas uvijek stigne!

Američki košarkaš Soni Vims je od ove godine ponovo u Evroligi, a sem priče o novoj ekipi osvrnuo se i na incident koji je imao sa ekipom Makabija.

Košarka 28.03.2018 | 14:30
Soni Vims: Nisam kriv, karma vas uvijek stigne!
Vims se turskom Efesu priključio u februaru i za sada na pet evroligaških utakmica prosečno beleži 15.2 poena, četri asistencije i 3.6 skokova.

Amerikanac je u intervjuu za "Jurohups" prvo prokomentarisao utakmicu sa Olimpijakosom, koju je turska ekipa u Pireju izgubila 89:82.

"Nismo mogli ništa da odbranimo. Konsolidovali smo se timski i uspeli da smanjimo razliku na kraju, ali ova ekipa ima ozbiljne probleme u odbrani. Morate da igrate odbranu, u Evroligi je to najbitnije, pogotovo protiv tima kao što je Olimpijakos. Nažalost nismo pobedili, ali smo bili blizu", rekao je Vims. 

Bivši košarkaš CSKA čim je došao odmah je krenuo da dominira, na evroligaškom debiju postigao je 19 poena, a odmah na sledećoj utakmici ubacio je 21 poen Makabiju iz Tel Aviva, svojoj bivšoj ekipi. 

"I dalje sam Soni Vims, i dalje sam ista osoba. Igrao sam u Evropi pet godina, u jednom od najelitnijih timova kao što je CSKA, tako da i dalje poznajem ovu košarku. I dalje sam jedan od najboljih američkih košarkaša koji su ikada igrali u Evropi i time se ponosim. Čak i leti, ja ne pravim pauze i imam mnogo motivacije za povratak", samouveren je bio Amerikanac. 

Vims je nakon boravka u Moskvi bezuspešno pokušao da se vrati u NBA, da bi se onda 2016. vratio u Evropu, u Makabi, koji ga je nakon pola godine otpustio i kao razlog naveo da Amerikanac nije prošao doping test, to jest da ga nije ni pružio. 

"Nisam kriv, izbacili su me iz Evrolige. Ne možete da budete izbačeni i da igrate kao što ja igram sad. Očigledno je da nisam kriv. Oni su napravili mnogo grešaka, a ja sam samo srećan što sam opet u Evroligi, što igram košarku i što je to iza mene. Karma vas uvek stigne, a oni se sada muče da izbore plej-of. Ja razmišljam o budućnosti, što je bilo u prošlosti ostaje u prošlosti", jasan je Vims. 

Tridesetjednogodišnjak je podelio svoje mišljene o osporavanom treneru Erginu Atamanu. 

"Mislim da je on dobar trener, ali mislim da on ne zna mogo o meni i da ja ne znam mnogo o njemu, tako da se tek privikavamo jedno na drugo", zaključio je Vims. 

Što se tiče sledeće sezone, odgovor na pitanje da li ćemo ga gledati u Evropi ili će opet pokušati da izbori mesto u NBA ni sam Soni ne zna. Možda Efes, možda opet CSKA, jedino je sigurno da to neće biti Makabi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar