"Britanski navijači će biti bezbjedni u Rusiji!"

Ruski ambasador u VB obećao je da će britanski navijači koji budu otišli na SP u Rusiji "biti potpuno bezbedni", nakon zabrinutosti koju je izrazio London.

Fudbal 26.03.2018 | 13:00
"Britanski navijači će biti bezbjedni u Rusiji!"
"Svi navijači će biti bezbedni, preduzimaju se sve neophodne mere. Siguran sam da će biti potpuna bezbednost i inače neće biti potrebe za vizama", rekao je ruski ambasador Aleksandar Jakovenko na konferenciji za medije u Londonu.

Velika Britanija i Rusija su u sred diplomatske krize, nakon što je London optužio Rusiju za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergja Srkipalja i njegove ćerke 4. marta u Solsberiju. 

Britanske vlasti su proterale 23 ruskih diplomata, a Rusija je kao uzvratnu meru proterala 23 britanskih diplomata. 

Velika Britanija neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, iako će engleska reprezentacija učestvovati. Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je juče na odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta rekao da se slaže sa laburističkim poslanikom koji je rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin iskoristi predstojeće Svetsko prvenstvo za svoju promociju, kao što je to učinio vodja nacističke Nemačke Adolf Hitler na Olimpijskim irama 1936. godine. 

"Niko nema pavo da vredja ruski narod koji je pobedio naciste", rekao je Jakovenko. 

Ranije danas Kremlj je osudio Džonsonovu izjavu i nazvao je "odvratnom, uvredjlivom i neprihvatljivom".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar