Nikola Lončar novi sportski direktor KK Partizan!

Prosavljeni košarkaš Partizana, osvajač titule prvaka Evrope sa crno-belima, uskoro na novoj poziciji u klubu.  Mijailović: Lončar u Partizanu od 1. aprila! Predsednik crno-belih rekao je da je postignut definitivan dogovor sa novim sportskim direktorom.

Košarka 21.03.2018 | 19:30
Nikola Lončar novi sportski direktor KK Partizan!
Posle povlačenja Dragana Todorića sa mesta sportskog direktora KK Patizan, ta pozicija ostala je uzpražnjena, ali se nedeljama priča da će ga naslediti 45-godišnji Nikola Lončar, koji je sa beogradskim klubom osvojio titulu prvaka Evrope 1992. godine.

"Sportski žurnal" piše da je imenovanje Lončara pitanje dana, odnosno čim završi obaveze prema jednoj španskoj televiziji na kojoj je stručni komentator.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i član ekipe Partizana koja je 1992. godine bila prvak Evrope, Nikola Lončar, uskoro će u tom trofejnom klubu preuzeti funkciju sportskog direktora.

O njegovom povratku u Humsku 1 pričalo se i pisalo još od decembra, a predsednik kluba Ostoja Mijailović sada tvrdi da su utanačeni svi detalji budućeg Lončarovog angažmana.

"Nikola je bio naša želja od samog početka. Želeo sam da dođe mlad i energičan čovek iz Partizanove porodice i na kraju smo uspeli da se dogovorimo. On će od 1. aprila biti naš sportski direktor", rekao je Mijailović za "Sport klub".

Lončar dugi niz godina živi u Španiji, gde radi kao košarkaški TV komentator.

Mijailović ističe da će njegova poznanstva širom Evrope mnogo značiti Partizanu i da će doneti unapređenje sportskog sektora.

"Savetovao sam se sa Nikolom i prilikom angažovanja naših poslednjih pojačanja, Sija i Vona. Pokazao se kao izuzetno kvalitetna osoba i sagovornik. Mnogo ga cenim i mislim da ćemo imati ozbiljnu saradnju".

Dugogodišnji sportski direktor Dragan Todorić ove zime je u Partizanu prekomandovan na poziciju savetnika predsednika.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar