CR7 se raspituje o životu u Kini!

Tako tvrdi Luis Felipe Skolari.

Fudbal 21.03.2018 | 22:00
CR7 se raspituje o životu u Kini!
Tokom narednih nekoliko godina, eventualno decenija Evropa će izgubiti primat u fudbalu, kao što ga je već izgubila u ekonomiji i diplomatiji. Za kulturu će ipak morati malo više da se sačeka.

Stari kontinent polako gubi trku, pre svega zbog sve starijeg i malobrojnijeg stanovništa, ali i sve slabijih ekonomskih uslova. Lova je na Istoku, treba je pojuriti. Svesni su toga i svi vrhunski fubaleri koji gootvo po šablonu karijeru završavaju ili negde na Arapskom poluostrvu ili u dalekoj Kini. Indija još nije opcija, ali će uskoro biti.

A jedna od dve trenutno najveće fudbalske zvezde, Kristijano Ronaldo je već ušao u godine kada treba da razmišlja o penziji, pa se postavlja pitanje gde će da zaradi poslednje milione (ipak je CR7 u pitanju). A Luis Felipe Skolari, doskorašnji trener aktuelnog šampiona kineske Superlige, Guangdžou Evergrandea, možda nudi odgovor.

"Ronaldo me je nedavno zvao i raspitivao se o životu u Kini. Što on ne bi tamo završio, pa mnogima igračima odgovara? Rekao sam mu lepe stvari o najmnogoljudnijoj zemlji sveta i tamošnjoj ligi. Kristijano ima svoj brend, oko njega je čitava industrija, a Kina je ogromno tržište. Samim tim, u takvim uslovima prosto moraš da završiš tamo", objasnio je brazilski stručnjak.

Portugalac je trenutno vezan ugovorom za Real Madrid do 30. juna 2021. kada će imati 36 godina. Biće to pravo vreme da ode u Kinu za ogromnu lovu i tako u velikom stilu završi neverovatnu karijeru.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar