Putin Makronu: Netačne optužbe

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je svom francuskom kolegi Emanuelu Makronu, tokom telefonskog razgovora, da su neosnovane optužbe da Moskva stoji iza trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćere Julije u Britaniji, saopštio je Kremlj.

Svijet 19.03.2018 | 18:11
Putin Makronu: Netačne optužbe
Emanuel Makron je poželeo Rusiji uspeh u njenoj političkoj, demokratskoj, ekonomskoj i društvenoj modernizaciji, nakon što je Putin osvojio još jedan mandat na predsedničkim izborima u Rusiji, preneo je ranije AP.

U telefonskom razgovoru sa Putinom, Makron je potvrdio svoju posvećenost konstruktivnom dijalogu između Rusije, Francuske i Evrope, saopšteno je iz francuske predsedničke kancelarije.

Makron je pozvao ruske vlasti da rasvetle odgovornost oko trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji i čvrsto povrati kontrolu nad potencijalnim programima koji nisu prijavljeni Organizaciji za zabranu hemijskog oružja.

Makron je, takođe, izrazio zabrinutost zbog istuacije u severnom sirijskom gradu Afrinu i istočnoj Guti, pozivajući Rusiju da da sve od sebe da sukobi i stradanje civila u tim područjima prestanu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar