Objavljen snimak rušenja mosta

Najmanje šest osoba poginulo je u urušavanju novog pešačkog mosta nad auto-putem u Miamiju, objavila je u petak policija tog američkog grada.

Svijet 18.03.2018 | 22:00
Objavljen snimak rušenja mosta
Jedan vozač snimio je trenutak urušavanja mosta. On se nalazio u automobilu, a most se urušio svega nekoliko metara ispred njega.

Most od 950 tona je izgrađen pre nedelju dana za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom. 

Metoda se zove "ubrzana konstrukcija mosta", a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine. 

Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava. 

Navodi se da je vrednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine.

Dva vozila sa tri tela izvučena su u subotu ispod ruševina pešačkog betonskog mosta od 950 tona u Majamiju, koji se srušio na prometnu saobraćajnicu usmrtivši šest osoba.

Vozila su pronađena nakon što je policija kamerama uspela da locira pet tela ispod ruševina.

Ekipe i dalje pokušavaju da dopru do najmanje četiri vozila koja su ostala ispod ruševina.

Šef policije Huan Peres je izjavio da će za identifikaciju žrtava možda biti potrebna DNK, otisci pristiju i porodične fotografije, preneo je AP.

Zvaničnik odeljenja za saobraćaj na Floridi izjavio je danas da je inženjer ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju građevine, ali tu poruku niko nije preslušao.

Zvaničnik je rekao da je govorna pošta preslušana tek posle kolapsa, jer su radnici, prema ugovoru, bili izvan kancelarije kada je poruka ostavljena.

Vlasti na Floridi su juče saopštile da su se posle "stres testa" olabavile sajle o koje je visio most težak 950 tona.

Dok državni i federalni istražitelji rade na utvrđivanju uzroka mosta postavljenog pre samo pet dana, političari na Floridi ukazuju na "stres test" i olabavljene sajle kao na moguće faktore, ali načelnik policije u Majamiju apeluje na sve da ne izvlače zaključke prerano.



(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Desimir

19.03.2018 08:37

Djavo ce ih odnijeti na kraju, jer su i zasluzili.

ODGOVORITE