I u derbiju Praga - od 3:0 do 3:3!

Sparta ispustila 3:0 u praškom derbiju! Tim Gelora Kange i Srđana Plavšića osvojio samo bod u okršaju sa Slavijom, iako je u finiš ušao sa velikom prednošću.  Spartina tragedija: Imali tri gola viška, posle penala u 95. minutu ostali bez trijumfa u velikom derbiju Praga! Neverovatan derbi na Letni - 3:3.

Fudbal 18.03.2018 | 11:45
I u derbiju Praga - od 3:0 do 3:3!
Nije bilo ni izbliza kao u Mostaru, gde je Zrinjski do 88. minuta gubio od Željezničara 0:3 i na kraju osvojio bod, ali ekipa Sparte iz Praga ipak je u gradskom derbiju protiv Slavije napravila kiks koji bi mogao da je košta izlaska u Evropu sledeće sezone.

Sparta - Slavija 3:3 (3:0)!

Domaćin je uz dva pogotka Rumuna Stančijua otišao na poluvreme misleći da je rešio pitanje pobednika, i sve do 70. minuta je zaista imao ubedljivu i naizgled sigurnu prednost.

Tada je slovački reprezentativac Štoh gotovo iz "mrtvog ugla" smanjio na 3:1 i otvorio vrata dramatičnoj završnici.

Ozbiljnu pretnju trijumfu Sparte poslao je Deli pogotkom posle kornera u 83. minutu, da bi kapiten Slavije Škoda izjednačio iz penala u poslednjem minutu sudijske nadoknade!

U startnoj postavi Sparte bili su nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Gelor Kanga i Srđan Plavšić (zamenjen u 90. minutu), dok Mihaila Ristića, ove zime pozajmljenog iz Krasnodara, nije bilo ni na klupi.

Sparta je početkom marta smenila italijanskog trenera Andreu Stramaćonija i postavila Pavela Hapala, ali ni pod njegovim vođstvom ne uspeva da dođe do željenih rezultata. Iz dva prvenstvena meča osvojena su samo dva boda.

Na tabeli vodi Plzenj sa 48 bodova i dve utakmice manje, Slavija ima 42, Liberec 38, Jablonec i Sigma (meč manje) po 36, dok je Sparta sa 35 na šestoj poziciji.



Ono što je Andrea Stramačoni uprskao,ne može da opere ni Pavel Hapel. Sparta ove sezone ne zna da pobedi veliku utakmicu, čak i kada pometla rivala u prvom poluvremenu. Veliki praški derbi između Sparte i Slavije završen je remijem (3:3), i to nakon što je domaćin posle prvih 45 minuta imao tri gola prednosti. Drama na Letni završena je u 95.minutu, kada je Škoda ponetirao iz penala i postavio konačan rezultat.

Navijači Sparte gledali su bajku u prvom poluvremenu. Pogača i mač bili su u rukama rumunskog internacionalca Nikolea Stančijua. On je postigao dva pogotka, prvi iz mrtvog ugla, igrači Slavije su su pogađali i sopstvenu mrežu (Souček u 30.minutu).

Sve je slutilo da će ekipa za koju su od starta igrali Srđan Plavšić i Gelor Kanga zabeležiti  najvredniji trijumf u ovoj sezoni, da će Sparta napraviti veliki korak ka mestu koje vodi u Evropu, ali...

Neki đavo je uđšao u igrače Sparte. Slavija je krenula svim silama napred. Tek u 70.minutu Stok je pogodio i unervozio domaćina.

Bio je to signal za gostujuće igrače da krenu još jače. Sparta se branila i nije odbranila. Igrao se 83.minut kada je Deli otvorio utakmicu.

Prava drama, napadali su iz svih oružja gosti... I isplatilo im se. Prekršajem je zaustavljen Škoda u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Najbolji strelac Sparte je uzeo loptu i pogodio sa penala.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar