PL: Luka "ovjerio" pobjedu Palasa, Turčin nosi Everton!

U prva tri meča okrnjenog 31. kola engleske Premijer lige pobede su obeležili Kristal Palas, Everton i Bornmut.  Rapsodija Salaha protiv Votforda – prvi strelac Evrope! Fudbaleri Liverpula deklasirali su Votford 5:0 u 31. kolu engleske Premijer lige.  Najbolji strelac Evrope - Mohamed Salah! Egipćanin i Liverpul se poigravali s nejakim Votfordom za novi ubedljiv trijumf.

Košarka 18.03.2018 | 09:45
PL: Luka "ovjerio" pobjedu Palasa, Turčin nosi Everton!
Kristal Palas je bio siguran u Hadersfildu sa 2:0, uz odličnu partiju Luke Milivojevića.

Srpski reprezentativac je prvo "režirao" vođstvo, a potom "overio" pobedu. Posle njegovog centaršuta iz kornera u 23. minutu, usledila je gužva, a Tomkins je loptu ubacio u mrežu.

Sredinom drugog poluvremena štoper Hadersfilda Zanka je loše reagovao u svom kaznenom prostoru i napravio penal, a Milivojević je bio precizan sa bele tačke za svoj osmi gol u sezoni. 

I Everton je slavio na gostovanju, nadigrao je Stouk 2:1 na Britaniji, uz dva gola Dženka Tosuna. Turčin je bio strelac treće kolo u nizu za drugu uzastopnu pobedu Evertona i beg od opasne zone na 12 bodova. 

U trećem meču dana Bornmut je posle preokreta savladao VBA 2:1, nanevši timu iz Birmingema sedmi uzastopni poraz za skoro siguran put u Čempionšip. 

VBA je poveo kod "trešnjica" početkom drugog poluvremena golom Džeja Rodrigesa, da bi domaćin preokrenuo u poslednjih 13. Izjednačio je Džordon Ajb u 77, a važnu pobedu za beg od opasne zone Bornmutu je doneo Džunior Stanislas iz slobodnog udarca u 89. minutu.

Rapsodija Salaha protiv Votforda – prvi strelac Evrope! Fudbaleri Liverpula deklasirali su Votford 5:0 u 31. kolu engleske Premijer lige..

Meč na Enfildu obeležio je Egipćanin Mohamed Salah koji je postigao čak četiri gola, po dva u oba poluvremena, te asistirao kod petog koji je listom dao Roberto Firmino.

Egipćanin se sa ova četiri pogotka ostamostalio na prvom mestu strelaca lige sa četiri gola ispred povređenog kapitena Totenhema Harija Kejna.

Takođe, napadač Liverpula je i prvi strelac Evrope, najefikasniji je u ligama "petice" u kojima se gol vrednuje sa dva boda u borbi za prvog strelca "Starog kontinenta".

Sa po 24 gola mu osim Kejna u leđa gledaju i Lionel Mesi (Barselona, Španija), Čiro Imobile (Lacio, Italija) i Edinson Kavani (PSŽ, Francuska).

Salah je "načeo" Votford već u četvrtom minutu nakon dodavanja Sadija Manea, a na 2:0 je povećao u 43. U petom minutu nastavka Egipćanin sjajno pronalazi u petercu Firmina koji u skoku udara loptu listom desne noge za 3:0.

U završnici meča usledila je Salahova potpuna rapsodija, a posebno je impresionirao u 77. minutu kada je u kaznenom prostoru dva puta "zalomio" trojicu igrača Votforda, a onda kada je prišao i četvrti divnim udarcem po zemlji prevario i golmana.

Liverpul se vratio na treću poziciju u Premijer ligi bar do 1. aprila i meča Totenhema sa Čelsijem, kojem će to biti verovatno poslednja šansa da se izbori za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

S druge strane, Votford je drugim porazom u nizu, trećim u poslednjih pet kola, ostao na deobi desete pozicije, na osam bodova od zone ispadanja.

Mohamed Salah igra sezonu života!

Egipatski napadač "častio" se još s ČETIRI gola protiv Votforda i preuzeo je lidersku poziciju na listi najboljih strelaca Premijer lige, ali i u pet najjačih prvenstava sveta.

Salah je u 4. minutu driblingom "bacio" Migela Britosa na zadnjicu i lako savladao Karnezisa, da bi u 43. minutu ispratio precizno dodavanje Endrjua Robertsona i poentirao na daljoj stativi. Nije stao na tome pošto se ponovo poigrao s defanzivcima Votforda u 48. minutu, nanizao njih trojicu, a onda samo ćušnuo loptu i uhvatio Grka u raskoraku.

Na kraju je u 86. minutu "pokupio" i odbitak nakon šuta Ingsa za katastrofu Votforda.

Bio je to njegov 28. gol u Premijer ligi ove sezone...

LIVERPUL - VOTFORD 5:0 (2:0)

Egipćanin je u 50. minutu i briljantno prošao po desnoj strani i oštro centrirao za Roberta Firmina koji je petom, u skoku bukvalno, poslao loptu u mrežu.

Mohamed Salah je stigao do 37 golova za Liverpul u svim takmičenjima ove sezone što je rekord za novajliju u crvenom dresu. Prethodno je Fernando Tores u svojoj debitantskoj sezoni na "Enfildu" postigao 33 gola, a pred Salahom su još dva meseca sezone...

S nova tri boda Liverpul se vratio na treću poziciju na tabeli i preskočio Totenhem koji je imao obaveze u FA Kupu, a Salah je istakao najozbiljniju kandidaturu za igrača sezone.

Što se tiče Votforda - koji je na "Enfild" došao bez čak desetorice povređenih fudbalera - oni ostaju na 11. poziciji koja, usled velike gužve na dnu tabele, ne garantuje nikakvu sigurnost na sedam (i nešto više) kola do kraja.

Najbolji strelci "liga petice":

Mohamed Salah - Liverpul - 28
Leo Mesi - Barselona - 24
Čiro Imobile - Lacio - 24
Edinson Kavani - PSŽ - 24
Hari Kejn - Totenhem - 24
Robert Levandovski - Bajern - 23
Luis Suarez - Barselona - 21 
Serhio Aguero - Mančester siti - 21
Nejmar - PSŽ - 20
Kristijano Ronaldo - Real Madrid - 18

Premijer liga, 31. kolo:

Liverpul – Votford 5:0 (2:0)
Salah 4, 43, 77, 85, Firmino 50

Hadersfild – K. Palas 0:2 (0:1)
Tomkins 23, Milivojević 67p

Stouk – Everton 1:2 (0:0)
Čupo-Moting 77 – Tosun 69, 84

Bornmut – Vest Bromvič 2:1 (0:0)
Ajb 77, Stanislas 89 – Rodriges 48

Odloženo:

Totenhem – Njukasl
Barnsli – Čelsi
Lester – Arsenal
Vest Hem – M. Junajted
M. Siti – Brajton

TABELA: Mančester siti (-1) 81, Mančester junajted (-1) 65, Liverpul 63, Totenhem (-1) 61, Čelsi (-1) 56, Arsenal (-1) 48, Barnli (-1) 43, Lester (-1) 40, Everton 40, Votford 36, Bornmut 36, Brajton (-1) 34, Njukasl (-1) 32, Svonsi (-1) 31, Hadersfild 31, Kristal Palas 30, Vest Hem (-1) 30, Sautempton (-1) 28, Stouk 27, Vest Brom 20.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar