"Zvezda je među osam najboljih klubova EL!"

Trener Valensije Hesus Vidoreta rekao je da je Crvena zvezda potpuno zasluženo pobedila njegovu ekipu i pohvalno je govorio o srpskom klubu.

Košarka 16.03.2018 | 08:45
"Zvezda je među osam najboljih klubova EL!"
"Zvezda je među osam najboljih klubova u Evroligi. Ona bi u španskom prvenstvu sigurno bila medju pet najboljih, ali mislim da nije na istom nivou sa na primer Real Madridom i Baskonijom jer je drugačiji sistem, u Španiji se igra mnogo više jakih utakmica nego u drugim zemljama i praktično svuda možete da izgubite", rekao je Vidoreta posle utakmice.

Zvezda je bila ubedljiva protiv Valensije u 26. kolu Evrolige, pošto je u Beogradu pobedila rezultatom 106:90.

"Nekad je drugi tim taj koji igra dobro, nije uvek naša odgovornost. Zvezda je igrala veoma dobro u poslednjih 12 minuta, sa fantastičnim šutom za tri poena i to nas je ubilo. Razlika nije realna, ali Zvezda je potpuno zasluženo pobedila. U ključnim trenucima je bila bolja od nas".

Valensija ima mnogo problema sa povredama, a Vidoreta je kazao da ne očekuje da se situacija poboljša.

"Cele sezone čekamo utakmicu u kojoj ćemo svi biti zdravi, ali je to očigledno nemoguće. Ovo je ono što imamo i dobro radimo stvari tokom cele sezone, posebno kod kuće".

Vidoreta je na kraju konferencije za novinare čestitao Zvezdi, ali uz osmeh i medijima jer mu je, kako je rekao, prvi put ove sezone posle utakmice u Evroligi postavljeno više od jednog pitanja.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Panatinaikosu, dok će Valensija dočekati Real Madrid, a naš tim i dalje ima teoretske šanse da se domogne plej-ofa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar