Alimpijević: Svašta bih uradio za 11 pobjeda!

Trener Crvene zvezde nije mogao da sakrije zadovoljstvo igrom i pobedom nad Valensijom, ali je naglasio da je "ovo ista ekipa koja je doživela i neke teške poraze".

Fudbal 16.03.2018 | 10:15
Alimpijević: Svašta bih uradio za 11 pobjeda!
Integralna verzija konferencije za novinare trenera Crvene zvezde:

- Važna utakmica pred početak plej-оfa, igrali smo sa velikim samopouzdanjem, pogađali su sa velikim procentom, pojačali smo odbranu i pobedili. Ovo nam je bilo potrebno, hvala navijačima što su nas podržali i još jednom bih ponovio koliko je ova pobeda bitna pred početak plej-ofa ABA lige.

- Ponoviću šta sam rekao i na poluvremenu, da je veoma važan način na koji smo danas odigrali. Odigrali smo sa dobrim samopouzdanjem, što je veoma važno, jer počinjemo plej-of u nedelju.

- Kao što sam rekao i pre početka utakmice, za nas je važno da se borimo za svoje navijače, da na svakoj utakmici pozovemo što više ljudi da nam pomognu u najvažnijem ove sezone, u ABA ligi.

- Hvala svima koji su došli, što su nas bodrili, napravili dobru atmosferu i dovoljan je podatak da smo ove sezone čini mi se u Pioniru izgubili samo dve utakmice, od Himkija i Panatinaikosa. To je važno, da se napravi dobar odnos, da se gradi samopouzdanje. Važan je i način na koji smo pobedili. Ušao sam u poluvremenu u svlačionicu i rekao igračima da nastave da igraju sa takvom energijom i da ćemo dobiti. Bilo je jasno da pogađaju teške šuteve, da su pogađali veliki broj trojki iz close out situacija, da u tom procentu, uz našu potrošnju, ne mogu da izdrže 40 minuta.
 
- Valensija je odličan tim, prvaci su Španije aktuelni i nije mala stvar za Zvezdu da pobedimo aktuelnog prvaka Španije dva puta ove sezone u Evroligi. Na tome čestitke igračima, 11 pobeda u Evroligi i što se tog segmenta tiče apsolutno rasterećeno ulazimo u plej-of, a u plej-ofu ćemo biti maksimalno ozbiljni jer počinje za nas najvažniji deo sezone.

- Niti sam prošli put bilo čime pomislio da vas odvratim od bilo kakvih pitanja, samo postoji disbalans u razmišljanju ne samo kad je u pitanju Zvezda, već Srbija, takvi su prostori. Danas kad smo dali 106 poena pričaće se da imamo napad. Ne nauči se više od 40 napada za par dana. Ista smo ekipa koja je doživela i teške poraze, naiđe takav momenat. Neću da pričam o drugim stvarima, pokvarilo bi ovakav lep trenutak i nemojte me shvatiti pogrešno, to je samo moja ideja. Idemo da u nedelju odigramo utakmicu protiv Mornara i to je to.

Dangubić i dalje van stroja?

- Niti sam imao potrebu da prevarim, niti bilo šta... Protiv Igokee je krenuo sa nama na put i trenirao je i pred utakmicu je zamolio da se ne koristi previše jer oseća bol. Taj bol u kolenu se i kasnije osetio na treninzima, pa smo ga poslali na dodatne kontrole, na kojima je ustanovljeno da neće sigurno igrati prvu utakmicu plej-ofa, dve utakmice Evrolige, a ne mogu da garantujem ni za drugu utakmicu plej-ofa. Sve što smo uradili sa dodatnom terapijom, a poslat je u Nemačku i sutra se vraća, uradili smo da bi on bio spreman za finale plej-ofa.
 
Da li je na početku sezone mislio da može da dođe do 11 pobeda?

- Iskreno, da je neko ponudio 11, u tom trenutku bio bih svašta spreman da uradim za taj broj pobeda. Postoji i velika finansijska dobit od 11 pobeda u Evroligi, ali za prvu godinu u ovom sistemu, u drugoj godini ovog režima takmičenja, ovo je za nas veliki uspeh i ne zanima me šta ko misli. Prebacili smo planove kad je Evroliga u pitanju.

Potrebno nam je pet pobeda u plej-ofu ABA lige, u polufinalu i finalu, da bismo rekli da je sezona uspešna. Od početka pričamo šta je glavni cilj i da bi ova sezona bila uspešna mora da se osvoji ABA liga i tu se stavlja tačka.

Što se tiče Valensije, bila je to dobra utakmica, gde ste mogli da vidite Abaldea koji je 1995. godište, Davidovca koji je 1995. godište, sa atipičnim karakteristikama, gde obojica pokrivaju tri pozicije. Zanimljivo je bilo videti igrače poput Sastrea, Grina, poput Martineza, šutera koji nam je pravio najviše problema. To je kvalitetan sastav i mogla je utakmica možda da ode i u drugom pravcu, ali trudili smo se da držimo dobru odbranu i da taj intenzitet održavamo i da samo čekamo kada će da 'dođe' šut. Držali smo standard u odbrani i uspeli smo da dobijemo jer smo bili, čini mi se, dosta bolji.

Evroligaški rekord, postignutih 106 poena?

- Fenomenalno. Igrači su večeras bili raspoloženi, puni samopouzdanja, a mnogo je važno samopouzdanje koje dolazi pred početak plej-ofa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar