Donald mora na pauzu: Biću tu za proslavu titule!

Oglasio se kapiten Crvene zvezde. . .  Zvezda: Donald nema ozbiljnih zdravstvenih problema! Klub reagovao saopštenjem. . .

Fudbal 14.03.2018 | 09:15
Donald mora na pauzu: Biću tu za proslavu titule!
Još ništa zvanično nije potvrđeno, ali sluti na to da će Crvena zvezda neko vreme igrati bez kapitenaMičela Donalda. Možda i do kraja sezone...

Tako nešto je on sam nagovestio posle zdravstvenih problema koji su ga zadesili u petak.

„Dobro sam, ništa strašno se nije dogodilo. Bio sam u bolnici na ispitivanjima i sve je u redu. Kod kuće sam, neću moći da treniram neko vreme, ali biću tu za proslavu titule“, rekao je Donald za Mondo.

Holandskom vezisti je u petak pozlilo u stanu i posle pomoći koja mu je ukazana, hitno je prebačen u Klinički centar. Tamo je zadržan na kardiološkim ispitivanjima, a trenutno se nalazi u stabilnom stanju. Do četvrtka će biti zadržan na detaljnim ispitivanjima, a sutra će biti podvrgnut pregledu srca magnentnom rezonancom, saznaje MOZZART Sport. 

Ipak, s obzirom na ozbiljnost situacije, najbolje rešenje za sve je da Donald ode na pauzu dok lekari ne daju konačno mišjenje šta mu je i kako treba da se leči. Situacija je ozbiljna i nikome ne pada na pamet da rizikuje sa igračem koji je ostavio tako dubok sportski i ljudski trag u Crvenoj zvezdi da zaslužuje maksimalno moguće poštovanje i razumevanje.

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je da je kapiten Mičel Donald imao preventivna kardiološka ispitavanja na Kliničkom centru i da ne postoje ozbiljni zdravstveni problemi.

"Povodom informacija koje su se pojavile u vezi sa zdravstvenim stanjem našeg prvotimca Mičela Donalda, Crvena zvezda želi da poruči javnosti da se Donald oseća dobro, da ne postoje ozbiljni zdravstveni problemi, već da je reč o preventivnim ispitivanjima. Očekujemo da Donald bude uskoro otpušten sa ispitivanja, a prve procene su da će moći normalno da nastavi sa treninzima", navodi se u saopštenju kluba.

Iz Zvezde su zamolili medije da poštuju Donaldovu privatnost i da se niko iz kluba više neće oglašavati oko toga sve do potvrde lekara kako bi se izbegle spekulacije.

Kako je preneo Sportski žurnal, Holanđaninu je prošlog petka hitno ukazana medicinska pomoć jer mu je pozlilo u stanu, a srećna okolnost je što je blizu njega bila supruga.

Donald je zbog toga propustio utakmicu protiv Napretka u nedelju, samo četiri dana nakon što je postigao gol protiv Vojvodine u Novom Sadu (2:1) i 104. nastupom izjednačio rekord računajući samo strance, koji sada drži zajedno sa Brazilcem Kaduom Mendesom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar