Trka za ''Zlatnu kopačku'' - finale...!

Četvorica vodećih na koti 48. . .

Fudbal 08.03.2018 | 23:00
Trka za ''Zlatnu kopačku'' - finale...!
Sinoć je stavljena tačka na još jedno kolo u evropskim ligama posle kog se nije mnogo toga promenilo u trci za ovogodišnju Zlatnu kopačku, ali to ne znači da nas ne čeka superzanimljiva borba, verovatno do samog kraja. Prošle sezone imali smo takođe ludu trku. Na kraju ju je u svoju korist rešio Lionel Mesi (37 golova), po četvrti put u svojoj karijeri, i upravo se Mesi sjajnim golom iz slobodnog udarca u derbiju Španije pridružio vodećem triju. 

Edinson Kavani, Mo Salah i Hari Kejn bili su na koti 24 uoiči ove runde, a sada imamo strašnu četvorku na čelu. Svi po 24 komada, što ukupno donosi 48 bodova. Podsetimo, koeficijenti najjačih liga, kao što su Primera, Premijeršip, Bundes, Serija A ili francuska Liga 1 iznose dva (broj golova množi se sa dva), dok isti u nekim slabijim ligama iznosi 1,5, odnosno jedan. 

Gol manje od pomenute četvorke postigao je Ćiro Imobile iz Lacija, a sledi Brazilac Žonas iz Benfike, koji neće moći još dugo da opstaje u vrhu upravo jer je koeficijent portugalskog šampionata svega 1,5. Tako njegovih 30 golova donosi samo 45 bodova. Da ima iste preduslove kao konkurenti, Žonas bi bio na 60 bodova i ubedljivo bi vodio...

Zbog teže povrede koju je doživeo Nejmar neće imati šta da traži u daljem toku trke, a u ozbiljne kandidate za trofej možemo da ubrojimo još eventualno Roberta Levandovskog i Luisa Suareza. Njih dvojica za vodećima zaostaju trenutno četiri gola, odnosno osam bodova. Mauro Ikardi (18), Falkao (17) i Kristijano Ronaldo podaleko su od vrha i samo nekim čudesnim serijama mogli da ozbiljno priprete.

Извор: моззартспорт

Komentari / 0

Ostavite komentar