Nove žrtve malih boginja u Srbiji

U Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbija umrle su još dve osobe zbog posledica malih boginja, što je ukupno devet žrtava od ove dečije zarazne bolesti, nezvanično saznaje "Blic".

Srbija 06.03.2018 | 18:10
Nove žrtve malih boginja u Srbiji
Radi se o ženama, koje su bile stare oko 40 godina. Obe su bile potpuno zdrave, tačnije nisu imale nikakvo hronično oboljenje, pre nego što su dobile morbile, kaže izvor "Blica" koji je upoznat sa ovim slučajevima.

Kako saznajemo, zdravstveno stanje obe pacijentkinje već duži period je bio kritičan. Lekari su se danonoćno borili da ih održe u životu. Imale su i zapaljenje pluća, a očigledno su bile priključene i na aparate za veštačko disanje.

- Jedna žena preminula je u ponedeljak. Njeno zdravstveno stanje nije bilo dobro od kako je primljena na bolničko lečenje. Druga je preminula u toku današnjeg dana - objašnjava naš izvor.

Od obe žene uzetu su brisevi, kako bi se u Institutu za imunologiju i virusologiju "Torlak" i laboratorijski potvrdilo da je reč o morbilima. Tek kada se dobiju rezultati, Institut za javno zdravlje "Batut" će zvanično moći da objavi i ova dva smrtna slučaja kao posledicu od morbila.

Slična situacija dogodila se u petak. Smrt žene, koja je bila zdravstvena radnica, uzrokovane morbilima, zvanično je potvrđena tek juče, kada je Institut "Batut" dobio tu laboratorijsku potvrdu od "Torlaka".

 (Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

треба саслушати и другу страну

06.03.2018 17:45

Сад се води хајка како невакцинисање изазива опасност епидемије. Зашто се таксативно не наведе у којој болници је откривено колико заражених пацијената. Ко вакцинише емигранте? Важе ли и за њих закони о вакцинама? А дајмо саслушајмо другу страну. Зашто родитељи неће да вакцинушу своју дјецу? Држава и они окупатори који су нас бомбардовали нуклерним отпадом више воле нашу дјецу, него ми сами? Зашто се новорођенћади дају вакцине за хепатитис Бе који се једино преноси полним контактом и наркоманском шприцом, а вакцина само 12 година штити дијете од евентуалне заразе? Моме дјетету су дате 2 вакцине за хепатитис, дијете има несносне грчеве, по 3-4 сата нико не може да му умири плач, од грчева искочио брух на пупку, а да зло буде веће 2 мјесеца не пролази жутица. Ко ће да одговара за тровање мога дјетета'? Медицинска сестра која је убризгала вакцину? Доктор који је наредио вакцинисање? Идиотска власт која је увела закон о обавезној вакцини? Произвођач вакцине? Ко? Сви имају право да трују нашу ђецу, а нико неће да одговара. И зато драги народе не осврћи се на обмане фармако мафије, која је пре пар година измислила аферу око крмећег и птичијег грипа. И ове садашње лажне епидемије долазе из исте куњиње.

ODGOVORITE
Name

re

06.03.2018 18:32

Ako se 95 % djece vakciniše treba ovima koji ne daju djeci vakcine zabraniti da vode djecu u vrtiće i škole.

Name

www

06.03.2018 19:36

Gospodine grčevi nemaju veze sa vakcinom, grčevi se pojavljuju zbog nerazvijenog probavnog trakta kod dece, a žutica je normalna kod novorođenčadi zbog pojačanog lučenja jetre, to što ste vi nabrojali nikakve veze nema sa vakcinom.

Name

re:re:

07.03.2018 10:04

Господине, природни грчеви које је беба имала, то је мачији кашаљ. Након примања друге дозе, дијете просто луди од болова А то ти пише и у проспекту саме вакцине https://www.alims.gov.rs/ciril/files/lekovi/pil/515-01-5601-12-001.pdf Даље, кад си стручњак, објасни зашто је уопште новорођенчету потребна вакцина од хепатитиса Б, кад се новорођенће, нити дрогира иглама, нити има полни контакт, а само 12 година вакцина штити дијете од евентуалног хепатитиса. Дијете је одмах по рођењу вакцинано првом дозом вакцине, и како је могуће да после вакцинсања вакцином против жутице, дијете болује 2 мјесеца од жутице? Даље, објасни зашто је нужно вакцинсати новорођенће вакцином против грипе, кад се сваке године вирус грипе преображава. И она вакцина која је прошле године могла да убије грипу, ове године је беспомоћна? И зашто дијете да се вакцинише против рубеоле, кад рубеола уопште није страшна. Ја сам је преболовао за 7 дана. Мало свраба по прсима и жуљања у грлу. И као терапија 7-8 дана повећано конзумирање цитруса. Никаква огромна температура, ни, шокови, ни било шта, што дијете добија вакцинисањем вакцином против рубеоле. Тежи је опоравак од вакцине против рубеоле, но само боловање рубеоле. И ко једном преоли рубеолу, више је никад не болује. Имајући у виду да се дијете 3 пута трује непотребном вакцином против хепатитиса, 3 пута против грипе, 2 пута проти рубеоле, доводи се у питање сврха вакцинисања. Зашто је Њемачка забранила вакцину против хепатитиса? Зашто је Русија забранила вакцину против Рубеоле? Зашто у Израелу нема БСЖ вакцине, а сваки ћошак Тел Авива, па чак и новог, јеврејског дијела Јерусалима заудара на урин, и ђе је опасност од заразе барем 10 пута већа код нас? Упитајте се мало....

Name

"хуманост" абортуса

06.03.2018 17:48

Зашто ови душебрижници који се боје епидемије рубеоле или морбиле од којих ето умре 5-6 људи, не брину се мало више о абортусима? Страшно је ако међу 5 милиона становника умре од морбила 2 човјека, Али није страшно ако се међу истих тих 5 милиона абортусом убије 200000 праве-здраве дјеце?! И зашто не напишу колико новорођенћади умре првог дана рођења, ради непотребног вакцинисања са вакцином хептитис Б

ODGOVORITE
Name

www

06.03.2018 19:37

A šta da je među tih kako ti reče 5-6 ljudi neko iz tvoje familiji dali bi i dalje napisao ovaj komentar.

Name

re: www:

07.03.2018 10:17

Oд нешта се мора умријети. Ја сам боловао рубеолу, и то је била најбезазленија болест. А чим сам се родио од брата сам добио пљускавице, тако да смо брат и ја, као мала дјеца, без икаквих последица преболовали исте. И сад треба да се играмо Бога, да искорјенимо пљускавице и рубеолу, и да 7 дана не би одсуствовала наша дјеца са наставе, треба да постану вјечни инвалиди. Да ли је ријеч о хуманости оних који су нас тровали нуклеарним отпадом, или наставку тровања кроз вакцине. То што је ова или она политичка групација поклекла под притиском фармако мафије, и у страху да фармако мафија не подржи њихове противнике, донијели овако скарадан закон да је вакцина обавезна, а у остатку Европе није (чак неке од вакцина су забрањене које су код нас обавезне) није разлог да трујемо нашу дјецу. Господине, већа је шанса да се умре од вакцине, него што ће она нешта да заштити. Наша агенција за лијекове нема лабораторију за контролу квалитета лијекова. Нико не повлачи одговорност за лош квалитет вакцине. Трговац коме инспекција види да је на чоколадици од пола марке истекао датум, таман и за један дан, плаћа по неколико хиљада марака казне.А У Босни је умрло за 10 година 2000 дјеце од вакцина, и нико није одговарао. Доктори који нагоне родитеље на вакцину, не сносе одговорност, посланици који су изласали закон не сносе одговорност, произвођач вакцине не сноси одговорност. Ако шта по злу крене, доктори само у картон евидентирају да су се десиле последице, али нико се не позива на одговорност. Да ли ово отвара оправадну сумњу у вакцинисање? И зашто бити убица своме дјетету? Боље ризиковати и не примити вакцину, надајући се да неће бити једно од милион које ће умрети ради не вакцинињања, него бити једно од 50 које може добити аутизам и трајне последице. Сам предсједник Америке позива на бојкот вакцине, и проповједа њихов бесмисао. Ако не знамо шта је правилно, гледајмо шта су наши преци радили. Нису примали ниједну једину вакцину па су живјели по 100 година. Жене се кукурузима и у шталама порађале, и дјеца здрава била. Сад од 100 трудница 90 не може да изнесе трудноћу до 9 мјесеца и да се природно породи. А колико је уопште бракова што не могу да имају дјецу, и колико је уопште након вакцинисања скраћен животни вијек народу, погледај сам.