Kingsi neuporedivo bolji sa Bogijem i Badijem na terenu!

Bogdan Bogdanović i Badi Hild predstavljaju budućnost Sakramento Kingsa, a da je tako pokazuje, kod nas i ne tako popularna, napredna statistika.

Košarka 07.03.2018 | 12:30
Kingsi neuporedivo bolji sa Bogijem i Badijem na terenu!
U Sjedinjenim Američkim Državama napredna statistika zauzima sve više medijskog prostora, pa smo tako naišli na jedan zanimljiv podatak.

Kingsi po skoru pobeda i poraza spadaju među najgore ekipe, a kada su pitanju broj postignutih i primljenih poena, samo su Sansi lošiji od njih.

Sakramento u proseku daje 99,2 poena, a prima 107, što je razlika od 7,8 poena. Kada se oko baci na naprednu statistiku, odnosno na prosek od najmanje 100 poseda ekipe, Kingsi od protivnika bivaju nadigrani za 8,6 poena.

Međutim, stvari se vrtoglava menjaju kada Badi Hild i Bogdan Bogdanović zajedno dele parket. Ekipa iz Kalifornije u minusu je samo jedan poen (za razliku od 8,6) na 100 poseda, kada su Bogi i Badi zajedno na terenu.

Njihova hemija je takođe odlična, pošto imaju svoj karakterističan pozdrav posle svakog koša.

Hild ove sezone prosečno beleži 12,7 poena i 3,7 skokova, dok Bogdanović u ruki sezoni ima prosek od 12 poena, 3,3 asistencije i 2,8 skokova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar