"Zmajevi" protiv Crne Gore u Zenici

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine saopšteno je da je prijedlog o odigravanju utakmice u Zenici iznet nakon obavljenih razgovora sa prestavnicima Fudbalskog saveza Crne Gore.

Fudbal 07.03.2018 | 11:00
"Zmajevi" protiv Crne Gore u Zenici
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. maja bi u Zenici trebala odigrati prijateljski meč sa selekcijom Crne Gore.

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine saopšteno je da je prijedlog o odigravanju utakmice u Zenici iznesen nakon obavljenih razgovora sa prestavnicima Fudbalskog saveza Crne Gore.

Ovaj prijedlog treba biti verifikovan od Izvršnog odbora FS BiH na sutrašnjoj sjednici, koja će biti održana u Sarajevu u 12 sati.

Ovo će biti prva prijateljska utakmica koju reprezentacija igra u BiH nakon više od četiri godine, a posljednja je odigrana 14. augusta 2013. godine protiv SAD-a u Sarajevu.

Izabranici Roberta Prosinečkog će 23. marta odmjeriti snage sa selekcijom Bugarske u Razgradu, dok će pet dana kasnije igrati protiv reprezentacije Senagala u Francuskoj (Le Avr).

Poslije meča sa Senegalom, slijedi duel protiv Južne Koreje (1. juni 2018. godine) u Seulu, a u novembru je zakazan meč sa Španijom.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar