SP: Pezer sjajan uz rekord, Kolašinac pretposljednji!

REKORD! Sjajni Mesud Pezer bacio kuglu 21,15m! Na dvoranskom Svjetskom atletskom prvenstvu u Birmingemu, bh. predstavnik postavio lični, ali i državni rekord Bosne i Hercegovine, bacivši kuglu prvi put u karijeri preko 21 metra.  Samo Australijanac iza Kolašinca! Srpski bacač kugle bez zapaženog rezultata na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Ostali sportovi 03.03.2018 | 21:45
SP: Pezer sjajan uz rekord, Kolašinac pretposljednji!
Sjajan nastup reprezentativca BiH na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Birmingemu.

Mesud Pezer u trećoj seriji bacio je kuglu 21,15m, čime je oborio lični, ali i rekord BiH u zatvorenom.

Kako je najavio uoči starta SP, cilj mu je bio plasman među osam najboljih svjetskih bacača kugle, a malo je nedostajalo da Pezer u paklenoj konkurenciji 16 najboljih svjetskih bacača kugle stigne i do medalje. Na kraju je zauzeo sjajno peto mjesto.

"Srećan sam što sam zauzeo petu poziciju u svijetu sa bačenim novim državnim i balkanskim rekordom. Srećan sam što sam ispunio dato obećanje cijeloj naciji i medijima da ću ući u svjetsku elitu, u TOP 8 najboljih u svijetu. Sada će biti sve lakše i sada vjerujem u sebe da mogu donijeti Bosni i Hercegovini velike medalje sa velikih prvenstava", rekao je Pezer za MONDO u javljanju iz Birmingema.

Zlatnu medalju osvojio je Tomas Volš sa Novog Zelanda, novim svjetskim rekordom u zatvorenom - 22,31m. Srebro je pripalo Davidu Štorlu iz Njemačke, dok je bronzom morao da se zadovolji Čeh Tomaš Stanek.

Srpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je 15. mesto u bacanju kugle na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Njegov najbolji rezultat ove subote bio je 19,34 metara, što je bilo dovoljno tek za pretposlednje mesto. Iza sebe ostavio je samo Australijanca Damijena Birnknheda, koji je kuglu bacio 19,11 metara.

Kolašinac je u prvoj seriji imao rezultat 19,29, u drugoj je prestupio, dok je u trećoj bacio kuglu 19,34 metara, što nije bilo dovoljno da izbori još tri pokušaja. Da bi se našao među osam najboljih, bilo je potrebno da baci 20,96 metra, što je bio rezultat osmoplasiranog Rajana Vajtinga iz SAD.

Ovaj učinak, međutim, nije razočaravajuć za našeg atletičara, koji je i najavio da nema velika očekivanja od takmičenja u Birmingemu, jer se još nije potpuno oporavio od povrede.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar