Putin: Dajte nam dokaze o krivici

Rusija mora najprije da izanalizira dokaze o krivici pojedinaca optuženih u SAD za miješanje u predsjedničke izbore 2016 godine, a potom će donijeti nezavisnu odluku o tome da li su oni krivi ili nisu, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu američkoj televiziji NBC.

Svijet 03.03.2018 | 11:27
Putin: Dajte nam dokaze o krivici
Rusija ne može da odgovori na optužbe ako optuženi pojedinci nisu prekršili ruske zakone, istakao je Putin u intervjuu, čiji su dijelovi emitovani u petak, prenosi danas Tass.

"Uz sve dužno poštovanje lično vama (voditeljki Megin Keli) i Kongresu, morate imati ljude koji su stručni u oblasti prava, i to stoprocentno. A visokoobrazovani ljudi moraju da razumiju da mi u Rusiji ne možemo da krivično gonimo ljude ako oni nisu prekršili ruski zakon", objasnio je ruski predsjednik.

Kada je voditeljka rekla da i ona ima diplomu iz oblasti prava, Putin je ukazao da onda ona mora da shvati da je potrebno uputiti zvaničan upit javnom tužiocu Ruske Federacije.

"Dajte nam dokument, uputite nam zvaničan zahtjev. To mora da prođe kroz zvanične kanale, a ne kroz medije ili viku u američkom Kongresu", naglasio je Putin.

Vašington optužuje Moskvu za miješanje u predsjedničke izbore u SAD 2016, a istrage o navodnom miješanju trenutno su u toku pod pokroviteljstvom FBI, specijalizovanih komiteta za obavještavanje u američkom Senatu i Predstavničkom domu, kao i osoblja specijalnog tužioca Roberta Malera.

Američki predsjednik Donald Tramp i ključni zvaničnici njegove administracije više puta su odbacili navode o dosluhu s ruskim izaslanicima tokom burne izbore trke, a i Moskva je u više navrata odbacila optužbe da je težila da utiče na tok izbora u SAD.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Baja

03.03.2018 12:37

Tisi krivac za sve

ODGOVORITE
Name

Re baja

03.03.2018 13:16

Pravilno bi bilo:" Ti si."

Name

Re Bajaa

03.03.2018 13:23

Da je više ovakvih krivaca ovaj Svijet bi bio ljepše mjesto!

Name

Zapad nikada nece vise biti sti je bio

03.03.2018 13:16

Ameri su dobili konkurenciju koja ce promijeniti njihovo ponasanje.Necete vise moci raditi sata ste do sada radili.

ODGOVORITE
Name

Dobar

04.03.2018 07:46

Komentar, sve receno.

Name

GANDI

04.03.2018 22:14

Rusija mozda planira unapred 10 god dok tece vodka i gas.Ameri imaju garant bolju zlu strategiju .

ODGOVORITE