F1: Hamilton najbrži posljednjeg dana prvih testiranja!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži poslednjeg dana predsezonskih testiranja u Barseloni uoči novog šampionata Formule 1.

Ostali sportovi 02.03.2018 | 12:30
F1: Hamilton najbrži posljednjeg dana prvih testiranja!
Aktuelni šampion ostvario je vreme od 1:19,333 minuta na stazi Katalunja i bio je brži za 0,5 sekundi od vozača Meklarena Stofela Vandorna, odnosno 0,9 sekundi od Sebastijana Fetela iz Ferarija, uprkos tome što je vozio na tvrđim gumama.

Uslovi za vožnju na stazi Katalunja u Barseloni su bili bolji u odnosu na prethodna tri dana, kada je bilo hladnije i kada su delovi staze bili prekriveni snegom.



Vozač Hasa Kevin Magnusen bio je četvrti, dok je peto mesto zauzeo Ferando Alonso iz Meklarena. Maks Ferstapen iz Red Bula bio je deveti, a Valteri Botas iz Mercedesa testiranje je završio na 15. mestu.

Fetel je rekao da je stekao dobar prvi utisak o bolidu, ali da ne može da proceni kvalitet novog vozila pošto nije proveo mnogo vremena na stazi zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

"Za sada je sve u redu, ali svi smo imali ograničeno vreme i teško je proceniti, ne samo sebe nego i u poredjenju sa drugima. Mercedes je favorit. Mislim da ćemo biti vrlo blizu. Bilo bi sjajno da im budemo bliže nego prošle godine. Godina je duga, sezona još nije počela", naveo je četvorostruki svetski šampion.

Poslednja predsezonska testiranja obaviće se 6-9. marta takođe u Barseloni. Šampionat Formule 1 počinje 25. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar