Hoće li Nejmar biti spreman za "Orlove"? Vjerovatno!

Doktor Lesmar najavio je operaciju u Belo Horizonteu i ocenio da će kapiten reprezentacije Brazila morati da miruje tri meseca. Srbija igra sa petostrukim prvacima sveta 27. juna u Moskvi.

Fudbal 03.03.2018 | 11:00
Hoće li Nejmar biti spreman za "Orlove"? Vjerovatno!
Kapiten i najbolji fudbaler reprezentacije Brazila, Nejmar, dobio je prognozu uoči zakazane operacije stopala u Belo Horizonteu.

Brazilski list "O Globo" preneo je izjavi šefa medicinskog tima "Selekaa", doktora Rodriga Lasmara, koji je najavio da će najskuplji igrač sveta svih vremena morati da miruje između dva i po i tri meseca kako bi naprsla metatarzalna kost mogla u potpunosti da se oporavi.

Ova procena stigla je 1. marta, pa je lako izračunati da će 26-godišnji as Pari Sen Žermena smeti na trening tek oko 1. juna, svega dve nedelje pre prve utakmice na FIFA svetskom prvenstvu u Rusiji na kom će Brazil, između ostalog, igrati i sa najboljim timom Srbije.

"Nejmar je doživeo frakturu pete metatarzalne kosti, koja je jako važna kost u stopalu. Operacija će biti obavljena u Belo Horizonteu u subotu ujutru, a za poptuni oporavak potrebno je između dva i po i tri meseca", izjavio je doktor Lasmar.

Nema sumnje oko toga da će Nejmar želeti na teren u najkraćem mogućem roku, isto koliko nema sumnje ni oko toga da će vlasnici Pari Sen Žermena insistirati da se to dogodi što kasnije kako bi se umanjila šansa da 222 miliona evra plaćena zvezda svetskog fudbala obnovi neugodnu povredu. Inače, nije mali broj slučajeva u kojima su fudbaleri doživljavali više puta naprsnuća u složenom sistemu kostiju istog stopala.

Ukoliko selektor petostrukih prvaka sveta, Tite, bude morao da čeka Nejmara puna tri meseca, "desetka" će imati malo vremena na raspolaganju da se pripremi za prvu utakmicu na Mundijalu koju Brazil igra sa Švajcarskom 17. juna u Rostovu na Donu.

Drugi duel u Grupi E, sa Kostarikom, prvaci sveta iz 1958, 1962, 1970, 1994. i 2002. godine odigraće 22. juna u Kaliningradu (koji je FSS izabrao i za bazu "orlova" tokom turnira), posle čega će se na "Otkrijte areni" u Moskvi 27. juna sastati Brazil i Srbija.

Ako je nastup Nejmara u meču sa Švajcarcima malo verovatan, sa Kostarikacima neizvestan, može se reći da bi samo nepredviđene komplikacije mogle da spreče ovog vanserijskog fudbalera da zauzme mesto u timu kada na stadionu Spartaka bude počela utakmica sa ekipom selektora Mladena Krstajića.

"Nejmar je tužan, ali razume da ne postoje druge opcije od pauze koja je pred njim. Odlučan je u tome da sebe u potpunosti posveti što boljoj pripremi u što kraćem mogućem roku", dodao je doktor Lesmar.

Trener "svetaca" Unai Emeri neće moći s njim da računa do kraja sezone, ali će ga selektor "kanarinja" Tite svakako uvrstiti na spisak putnika u Rusiju i potom čekati odobrenje doktora Lesmara i njegovih saradnika.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar