ITA: SPAL udavio Zengine ''Ajkule''!

Krotone napravio veliki kiks kod kuće u borbi sa direktnim rivalom za opstanak.

Fudbal 25.02.2018 | 15:45
ITA: SPAL udavio Zengine ''Ajkule''!
Iznenađujuće dobar meč odigrali su davljenici u Seriji A Krotone i SPAL, a posle 90 minuta velike borbe gosti su odneli čitav plen i trijumfom od 3:2 uvećali šanse za opstanak pošto su se primakli rivalu na bod razlike.

Mirko Antenuči bio je strelac vrlo lepog pogotka kojim su gosti stigli do vođstva u prvom poluvremenu koje nije bilo ni lepo ni efikasno. Samo što se krenulo s centra, Ante Budimir je u 49. minutu posle odbitaka pred golom SPAL-a poravnao na 1:1, ali je gostujući tim potom dodao gas. Lorenco Šimić i Alberto Paloski su do isteka časa igre povisili na 3:1 i delovalo je da gosti nose čitav plen kući.

Međutim, u samom finišu ovaj zanimljiv meč je dobio neočekivani tok. Vezista SPAL-a Skjatarelaprvo je dobio žuti karton zbog faula, a potom i drugi žuti zbog nesportskog ponašanja u istom minutu, pa je isključen u završnici. Ta prednost igrača više dala je igračima Krotonea i snagu da navale na gol rivala, ali sve što su učinili bio je još jedan gol Budimira glavom za konačnih 2:3.

SPAL se branio i odbranio i popravio znatno šanse za opstanak. Spomenimo na kraju i da je Brazilac Everton Luiz čitav meč ispratio sa klupe za rezerve. 

ITALIJA 1 - 26. kolo

Subota
Bolonja - Đenova 2:0 (0:0)
/Destro 49, Faleti 72/

Inter - Benevento 2:0 (0:0)
/Škrinijar 66, Ranokija 69/

Nedelja
Krotone - SPAL 2:3 (0:1)
/Budimir 49, 86 - Antenuči 37, Šimić 51, Paloski 60/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar