Kupovini je data velika dimenzija

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, kazao je danas da je priča o kupovini oružja za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predimenzionirana.

Republika Srpska 17.02.2018 | 11:17
Kupovini je data velika dimenzija
''Meni je ta sva priča predimenzionirana. Jer, 2.500 pušaka kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava, nije mi drago što se o tome piše u svetskim medijima. Volio bih da nas spominju u kontekstu zapošljavanja u softverskoj ili automobilskoj industriji. Velika dimenzija je data tom slučaju. Vidimo da su se tu najviše zapetljali vladajući političari iz RS. Svjesni smo mi činjenice da će na nas biti strašan pritisak, da će biti montiranih procesa kako bi nas režim zaustavio. Ne mogu nas zaustaviti ni prijetnje, ni puške, ni montirani procesi'', kazao je on.

Borenović je gostujući u Novom danu na televiziji N1 komentarisao aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovine, odnose s Miloradom Dodikom, ali i kampanji koja je već počela iako je do izbora ostalo pola godine.

''Potpuno je jasno da su ovi izbori od suštinske važnosti za budućnost i da se moraju sresti najjače političke figure. Mislim da će ovi izbori pokazati u kojem pravcu idu Republika Srpska i Bosna i Hercegovina. Građani će imati priliku da biraju između dva koncepta'', rekao je Borenović.

Borenović je u razgovoru za N1 rekao da je potpuno uvjeren u izbornu pobjedu.

''Vrlo vjerovatno, jedan od potencijalnih kandidata za srpskog člana Predsjedništva je i gospodin Mladen Ivanić. Potpuno je jasno da ćemo mi i SDS na izbore izaći sa dva kandidata, drugog kandidata će dati SDS. Znate da smo mi uradili program obnove Republike Srpske. Evidentno je da ćemo u izbore ići zajedno s kolegama iz opozicionog bloka, potpuno smo uvjereni da ćemo pobijediti. Biće teško. Za vladajuće stranke ovi izbori znače kao sudnji dan'', dodao je on.

O Dodikovoj izjavi da je ''bolji momak od Borenovića'' kaže da je on ne farba kosu ni svoj narod, to radi, kaže Borenović upravo Dodik.

''To pokazuje jednu vrstu frustracija. Mislim da je primjetna jedna snažna frustracija kada smo u pitanju mi iz PDP. Spominje naša imena i našu stranku i to pokazuje da smo jaki. Zato je ta vrsta straha koja se manifestuje raznim napadima. Iza njega ostaju vrlo loši rezultati'', naglasio je.

(BN/N1)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

AHRANĐEL

17.02.2018 10:41

TAKO JE BORENOVIĆU - SAMO NAPRIJED I NE ZABORAVI , ZMIJA SE "UBIJA" U GLAVU !

ODGOVORITE
Name

Petar

17.02.2018 10:49

Nebitan si lik. Nemoj da daješ sebi na važnosti.

ODGOVORITE
Name

Re Petar

17.02.2018 11:00

Mora da si ti bitan lik. Jos da ti je prezime Djokic mogao bi strpati koji milion u dzep sa novim zakonom o koncesijama.

Name

yes

17.02.2018 14:35

Svuda oko nas su bajini pioni , lako se prepoznaju !

Name

Истина

17.02.2018 15:34

Како ови из СзП уништавају све што долази из РС сада су поново кренули у напад на Српску полицију једину сигурност за народ у РС ...

Name

Rade

17.02.2018 10:50

Sigurno su ti što ti prijete ljubomorni na tvoju veliku pamet i do sada postignute rezultate.

ODGOVORITE
Name

Aco

17.02.2018 11:02

Daj Brane sta pricas nebuloze...svi ste vi isti kalup,gledajuci do sad sta ste uradili...nista...sem sto zaposljavate samo stranacki kadar kao i SNSD...ako dodjete na vlast sto cisto sumjam,samo cete nastaviti SNSD-ovim stopama tamobgdje su oni stali

ODGOVORITE
Name

Rep Aco

17.02.2018 12:13

Milokrad je istroseni politicar!!! Kakva god promjena da bude, za trduplo ce biti bolja od ovi danasnji koji sistematski unistavaju RS i njen narod. Vi koji podrzavate ovaj rezim koji laze sve sto zine, nastavite i dalje ali misli da ste svoje osvirali i u duru i u molu!!' Spremaj te se polako za Focu, Tunjice , te destinacije je ce od sljedece godine biti naj posijecenije. Zivi bili pa vidjeli!!! Previse ste sigurni a to nije dobrooo za vasss!!!

Name

Aco

17.02.2018 23:45

Ee Rep ma nemas ti pojma o zivotu a kamoli o politici...procitaj jos jednom moj komentar...vidim da si dosao do zakljucka da sam neki tamo SNSD i dacu kao zavrsiti u nekim tunjicama i td....a vidim da si ti vrli PDP-ovac,samk tako nastavi puna podrska...ali ko god dodje na vlast nama biti nista nece bolje.

Name

Grujo

17.02.2018 12:28

Sram Vas bilo tu veliku dimenziju ste vi iz SZP dali ovome a sada se pravite naivni. Vi gospodo režete granu na kojoj sjedite, narušavate svojim izjavama ugled REPUBLIKE SRPSKE a što je najcrnje mislite da je vaš srpski narod glup da ne vidi vašu predstavu. Što bi rekao Andić. Neko im je u zao čas rekao da su pametni i od tada su postali nesnosni i sebi i drugima.

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

17.02.2018 13:01

Vasa "pobjeda"ce biti kao i na proslim izborima,samo ce ova biti bolnija za pdp!

ODGOVORITE
Name

SRBIN

17.02.2018 13:31

KADA VAS ZABOLI NEĆE TE NI ZNATI ĐE VAS BOLI A TO JE AKO BOG DA VRLO BRZO

Name

Здравко

17.02.2018 13:56

У праву је Бореновић као да смо Сјеверна Кореја,пар пушкица хаос изазвао.

ODGOVORITE
Name

Goran Modrica

17.02.2018 13:59

Meni je ovaj lik Borenovic sasvim ok,korektna prica.

ODGOVORITE
Name

Gara

17.02.2018 14:00

Meni si ti finiji sa tim sijedim nego starac Mile sa viškom kilograma i podočnjacima.

ODGOVORITE
Name

Истина

17.02.2018 15:36

ЈУЧЕ МЕКТИЋ ПРИЈЕТИ ДРУГИМ СНАГАМА СРПСКОЈ ПОЛИЦИЈИ А ДАНАС ОВАЈ ГУБИТНИК ПОНОВО УДАРА НА ЈЕДИНУ ИНСТИТУЦИЈУ КОЈА БИ ЗАШТИТИЛА НАРОД ОД ТЕРОРИСТА...

ODGOVORITE
Name

Jopa

18.02.2018 08:51

Kada Borenovic obecava u slucaju pobjede znatno vece plate i penzije,sta je to nego farbanje naroda?Ako on vjeruje u to onda je to uzasno,a ako ne vjeruje onda opet ništa ne valja.Pa jel on vidi Vucica?Dosta je navukao investicija i zaposlio naroda,ali ima ogromne probleme da popravi plate.Procitao sam u nekim njihovim novinama da ce im biti potrebno do 5 god da dostignu prosjecnu platu 500 Eur.A nasi"strucnjaci" misle smanjiti davanja za poreze i tako rijesiti pitanje povecanja plata.Dok se ovdje ne otvore pogoni,ali pravo dosta njih,i da se nesto ozbiljno proizvodi,nema pravog povecanja plata.Ovo smanjivanje poreza da bi se popravile plate je presipanje iz supljeg u prazno.Samo proizvodnja i proizvodi.A to niko ne obecava sem ovi iz Szp.

ODGOVORITE