Plakat besmislen i primitivan čin

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić izjavio je da je lijepljenje uvredljivog plakata na ogradu zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu besmislen i krajnje glup čin, kojim se pokazuje visok nivo primitivizma u odnosu prema diplomatskim predstavništvima, u ovom slučaju Ambasadi Srbije.

Bosna i Hercegovina 16.02.2018 | 16:00
Plakat besmislen i primitivan čin
On je izrazio čuđenje da niko od "političkih ekstremista" iz Federacije BiH nije već preuzeo odgovornost za učinjeno, jer u takvim situacijama se obično to dešava.

"Kada policija bude otkrila o kome je riječ, a nema razloga da se to ne desi imajući u vidu sistem obezbjeđenja koji postoji kada su ambasade u pitanju, biće mnogo jasnije ko stoji iza toga i kakva je bila stvarna namjera ove provokacije", rekao je Tadić.

On ističe da je nereagovanje zvaničnih organa Federacije BiH izraz niskog stepena političke kulture.

"Bilo bi potpuno logično da su zvanični predstavnici Federacije BiH izrekli osudu ovog čina ili da su ga podržali, ukoliko se eventualno slažu sa njim", istakao je Tadić.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalijepila su u srijedu naveče plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

popara

16.02.2018 15:19

Bosnjaci bili sposobni "incenirati"Markale,i to u ratu,a da vi Srbi ne mozete jedan plakat,niste vi naivni Tadicu.Sjeti se svog intervjua u Ratu kako lazno predstavljas "srpsko more",u sred rata u Hrvatskoj,i pitas zacudjenog covjeka kojega intervjuises....ima li turista?

ODGOVORITE
Name

CAFFE PIZZERIA LA CANZONA SARAJEVO

16.02.2018 16:34

Gospodin Tadic je redovan gost naseg objekta u naselju Hrasno, uvijek je nasmijan i sjedi s bosnjacima na spratu, o cemu onda prica, primljen je bolje i posebno od svih gostiju , danas jedno prica sutra drugo. Klasicni prevrtaner koji za pare i funkciju ne bira rijeci ni ti bilo sta u ime karijere. To govori o njegovom obrazu. Neka komentarise o svom dvoristu koje je puno prljavije od ovog ovdje. S bosnjackim politicarima je redovan gost a smiju se gromoglasno kao da su na koridi. Jadno ko je politicar u ovoj zemlji.

Name

Debilko

16.02.2018 17:24

Progovori i ti,opet nesto kao pametno pa da i ti koju kazes.Pi

Name

Па

16.02.2018 16:25

Знак ћутања је знак одобравања. Бар се тако каже. А што се тиче овог плаката небитан је. Знамо и ми а и они шта ко мисли о Србији и о РС- у.

ODGOVORITE
Name

In

16.02.2018 16:25

Ako je primitivizam pitajte Milu.

ODGOVORITE
Name

Arm

17.02.2018 07:47

Ko ovoga ognjena šta pita.Ne znam ko ovom liku daje publicitet.Eto ti se sad oglašavaš povodom plakata,k'o neka faca.