Priča - video: Mag sudijske nadoknade - Dijego Laksalt!

Sa dva gola u "90 plus", Urugvajac u dva posljednja kola Serije A Đenovi donio šest bodova.

Fudbal 13.02.2018 | 12:00
Priča - video: Mag sudijske nadoknade - Dijego Laksalt!
S pozajmice na pozajmicu.

Ovako bi se mogao opisati fudbalski put Urugvajca Dijega Sebastijana Laksalta Suareza od dolaska u italijansku Seriju A, pa sve do 2016. godine.

Igrač koji je ponikao u Sporting Defensoru iz rodnog Montevidea, otisnuo se "preko bare" 2013. godine, kada je u transferu vrijednom 2,3 miliona evra potpisao ugovor sa Interom.

Sjajni nastupi za južnoameričkom prvenstvu za igrače do 20 godina, a zatim i na Svjetskom prvenstvu za mlade fudbalere 2013. godine u Turskoj (na kojem je Pol Pogba bio najbolji igrač turnira), bili su preporuka tadašnjem treneru Intera Valteru Macariju i predsjedniku Masimu Moratiju.

Ipak, na "Đuzepe Meaci" nikada nije dobio pravu priliku, niti šansu da debituje. Tri godine zvanično je bio član "nerazura", ali je tih 36 mjeseci proveo na pozajmicama, i to u Bolonji, Empoliju i Đenovi, gdje se prije dvije godine konačno skrasio i potpisao "pravi" ugovor.

Fudbaler koji pokriva sredinu terena, a odlično se snalazi i u igri glavom, dobrim partijama u dresu "grifona" zaslužio je i poziv u reprezentaciju Urugvaja, gdje je do sada nastupao tri puta.

Ali, ono po čemu je na Apeninima postao poznat su golovi u sudijskoj nadoknadi.

Iako ih kao vezni fudbaler ne postiže često, većinom su oni donosili bod(ove) njegovoj Đenovi. Tako je bilo 28. oktobra 2015. godine, kada je u duelu s Torinom postigao svoje prve pogotke za ovaj tim.

Svoj prvenac za Đenovu upisao je sredinom prvog poluvremena, da bi drugi gol dao u 94. minutu, za konačnih 3:3! Već tada pokazao je da mu golovi u sudijskoj nadoknadi itekako leže.



Tokom sezone 2016/17. na svoj konto dodao je još samo jedan, da bi u tekućem prvenstvu postigao tri. Čak dva od ta tri u sudijskoj nadoknadi, i to oba u dva posljednja kola Serije A!

Urugvajac, koji je 7. februara proslavio 25. rođendan, prvo je početkom februara golom u 92. minutu šokirao Lacio na "Olimpiku" (Đenova slavila 2:1), da bi juče u prvom minutu nadoknade takođe donio sva tri boda svom timu na "Bentegodiju", u duelu sa Kjevom.



Dva gostovanja, šest bodova Đenove, i to sve zahvaljujući ljevonogom heroju, "trekvartisti" Dijegu Laksaltu, koji je često znao da se poredi sa još jednim legendarnim uruvajskim fudbalerom koji je nastupao za Inter - Alvarom Rekobom.

Od sedam golova koliko je ukupno postigao za Đenovu, tri su bila u 90+!

Zanimljivo, strijelac protiv "letećih magaraca" bio je i u prvom dijelu sezone, kada je svojim golom osigurao Đenovi bod (1:1).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar