Ubistvo Olivera: Uhapšeni su Srbi

Pripadnici policije Kosova koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića su srpske nacionalnosti, piše portal gazetaexpress.

Region 12.02.2018 | 10:31
Ubistvo Olivera: Uhapšeni su Srbi
Kako navode, riječ je o policajcima D.M. i Ž.Ј.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica i protiv njih je primenjena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o D.M. i Ž.Ј.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podnijeti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donijela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

Tužilac Njazi Redža u subotu je potvrdio da su dvojica pripadnika kosovske policije uhapšena, a kako je rekao “bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao”.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”. Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz “duge devetke”, a nedaleko od mjesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahtijeva da učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića, ali su kasnije prištinski zvaničnici odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmjenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Podsjećamo, Ivanović je ranije izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za “Vreme” izjavio da na Kosovu postoji nevjerovatan osjećaj ugroženosti i straha kod naroda. Kako je naveo, “ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje”.

Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubistva izjavila da se “zna ko je to uradio”.

Izvor: Agencije

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

JOVICA

12.02.2018 07:40

HAHA KO CE KOGA VEC SVOJ SVOGA.

ODGOVORITE
Name

Re

12.02.2018 08:43

Sta lupate ,siptarima je ceo svet kriv ,oni neznaju ubijati ,.

Name

Re re

12.02.2018 09:11

A da ti naučiš gramatiku! Ili su ti šiptari i za to krivi?

Name

Re Jovica

12.02.2018 08:04

Iz osjećaja žaljenja za pokojnikom ja nikad nebih upotrijebio HA,HA

ODGOVORITE
Name

BosanacNO1

12.02.2018 08:10

Majko mila kako je sve ovo žalosno, od ubistva oca i supruga do svog blata koje će se podići na površinu. Dragi bože daj nam pameti...

ODGOVORITE
Name

Haris

12.02.2018 08:12

Interesantno da je se od početka govorilo da su Srbi čak je i Vučić spomenuo Srbe,mislim da se nalogodavac nikad neće otkriti. Kao i ona ubistva klinaca u kafiću.

ODGOVORITE
Name

AR

12.02.2018 08:20

Sigurno da su ga ubili braca srbi ko drugi.Ko jos na balkanu pokusava da muti zavadja narode osim srbije

Name

re AR

12.02.2018 08:45

Ponovo je javno na sceni tvoja bolest od koje se nikada nećeš izliječiti. Niko ti ne može pomoći da ozdraviš i postaneš normalan čovjek. Na kraju, ta mržnja koja je obuzele svaku ćeliju tvog izopačenog organizma, ubiće te kao psa.

Name

Kakofonija

12.02.2018 09:08

"Car" Dušan je ubio svoga oca... - Karađorđe je ubio svoga oca - Karađorđe je ubio i svoga brata - Miloš Obrenović je naredio ubojstvo Karađorđa - Karađorđa je ubio kum - kralja i kraljicu Srbije su ubili "oficiri" njihove vlastite vojske 1903. godine - Stjepana Radića i hrvatske zastupnike su u PARLAMENTU u Beogradu ubili Srbi - Ivana Gorana Kovačića su ubili Srbi - "čiču" (Dražu Mihailovića) su strijeljali Srbi - Ivana Stambolića su ubili Srbi - Arkana su ubili Srbi - Đinđića su ubili Srbi - Dva vojnika u kasarni ubili su Srbi.

Name

Karadzordze

12.02.2018 09:24

Pa ko ubi karadzordza . Milos obrenovic

ODGOVORITE
Name

xhamedi

12.02.2018 11:58

Znao sam da ce ubice biti srpske kriminalce! ucinili da naprave vecu mrznju izmedju albanaca i srba.

ODGOVORITE
Name

In

12.02.2018 15:03

Nikakvo iznenadjenje.

ODGOVORITE